Prat om välfärg på Borgarskolan

välfärdborgis

Jag är inte känd för att göra de absolut tydligaste bilderna. Men om de förklaras samtidigt som de uppstår är det inga problem. Har jag hört. Kanske säger de det för att vara snälla men det är i så fall inte mitt fel.

Vanligen är jag i Stockholm en onsdag. Men just i dag kunde jag passa in ett önskemål från en grupp på Borgarskolan. Ursprungstanken var att jag och en moderat skulle besöka. De lovade att fixa någon (jag såg mejlet) men ingen dök upp trots påstötningar från ambitiös lärare. Synd, det blir ju mer stuns med en diskussion. Väljer att tro att de helt enkelt räds mig så hårt att de inte vågar …

Lyckligtvis (?!) fanns en elev med moderatsympatier, mycket duktig, så det blev lite fart. Hen tycker precis som jag att diskussionen är viktig och vi blev ett gott exempel på hur det är viktigt att skilja sak och person åt.

Vi var också mycket överens om att det är sakpolitiken som är viktigare än regeringsfrågan att gå till val på … Skönt.

Senaste veckan har jag träffat föreskolegrupp, sexor och gymnasielever. Jag kan inte annat än vara glad. Ett klassrum (eller urochskurskog) gör mig alltid på gott humör.