Elin Lundgren

Bor i Gävle. Uppvuxen i Norrala på ett jordbruk med mjölkproduktion. Bodde de första åren i Söderala tillsammans med mamma, mormor och morfar. Säkert förankrad i Gävleborg alltså. Jag har en hel bunt småsyskon, några med samma mamma och några med samma biologiske far.

Jag är socialdemokrat eftersom jag tror att ett samhälle måste bygga på att alla individer känner framtidstro. Jag brukar säga att det inte ska spela någon roll vem som är ens föräldrar för att man ska kunna nå sina drömmar.

Politiskt intresserad av det mesta. Sociala frågor, arbetsmarknaden, utbildning, miljö och hållbarhet, kriminalpolitik och djurskydd.

Jag har tidigare arbetat som högstadielärare i Ma/NO (examen från Högskolan i Gävle), ett jobb jag älskade och har för avsikt att återvända till. Jag har också varit generalsekreterare på Ungdomens Nykterhetsförbund.

Många saker intresserar mig. Jag har alltid många böcker på gång, vill träffa kompisar, träna, pyssla och tycker det är himmelriket när jag får möjlighet att rida.

Medlemsskap säger en del om en person, här är mina medlemsskap: IOGT-NTO, Hyresgästföreningen, Djurskyddet, Lärarnas Riksförbund, Socialdemokraterna, Hallmyra hästklubb, Djurens Rätt, Svenska Blå stjärnan, Föreningen Beridna Högvakten, SSU, MHF och RFSL.