Sportlov

Känslan i fredags när jag gick från skolan och hade sportlov var jätteskön! Inte för att det inte är kul på jobbet, utan för att det är fantastiskt att ha många möjligheter till sovmorgon framför sig!

Just om jobbet tänkte jag att det fortfarande är som en kul hobby jag tyvärr måste gå upp tidigt till. Som när det är partihelger eller ridläger. Svinkul men synd att det börjar så tidigt.

Har jag något roligt att berätta om februari hittills? Först tänkte jag nej, men sedan kollade jag lite i kalendern och tänkte ja.

Jag har varit på bio och sett Stockholm Bloodbath och Den sista resan. Båda bra, men väldigt olika. Men ni kan vänta tills de går att se på nån streamingtjänst om ni inte vill till bion för popcornen. Jag var på bio en fredag med syskonbarnen. Det var också popcorn! Roligt att Brynäs vann. Det verkar de göra rätt ofta nu. Jag har sett en föreläsning om skolsystemet med Marcus Larsson på Tankesmedjan Balans. Att sedan följa den här Akelius_Academedia-grejen blev absurt och intressant. En vän och jag var och tittade på stand up med favoriten Fredrik Andersson, åt gott innan. Höjdare förstås.

Jag och Eva hostade en ”Hälsingefest” kvällen när Engmans kapell tävlande i mellon. Så kul var det och jag kittade mig absolut den kvällen. Örhängen, halsband, kofta.

Det har givetvis också varit möten av olika karaktär. Det här är från i måndags när vi hade kommunfullmäktige. Ja, jag hade sovit med flätor i håret på natten. Jag gör det ibland. Det är typ omöjligt att få en okej bild från talarstolen när den tas in action.

Förra veckan lade jag också hela lördagen på att prata ledarskap med socialdemokrater i Hälsingland. Större delen av tiden gick åt till själva resan och som vanligt har jag inget att tacka SJ för när allt jag vill är att komma hem. Det kan inte finnas nåt värre än Hudiksvalls väntsal. Men det var väldigt roligt prat och många trevliga att träffa.

Vi tog med oss våra elever för ett besök på länsmuseet och tittade på vad de hade att erbjuda. Jag gillar fortfarande att fota mig tillsammans med konsten och skojiga filter.

Det det känns som att jag gör mest av allt är att plugga. Och konstigt vore det annars eftersom det är vad som räknas som min hundraprocentiga sysselsättning. Jag kämpar på kan man väl säga. Jag säger inte att pedagogiken är helt lätt, det säger jag inte.

I de här årsmötestiderna är det också mycket fix med revisioner och verksamhetsberättelser och annat gos. Upphör inte än på ett tag det.

Gick förbi bokresan och grabbade tag i några bakböcker. Ty drömmeri om socker och fett tar inte slut.