Fönstret med Carin

Jag blir alltid riktigt nöjd när Fönstret kommer med posten. Det är ABF:s tidning och den gör dig allmänbildad och intresserad av ting du inte visste du ville veta mer om. Berikar livet helt enkelt. Den innehåller väldigt bra personporträtt av människor som sysslar med diverse saker.

I senaste numret är det Carin Götblad, känd medarbetare på polisen. Hon är en person jag sannerligen beundrar. Hon verkar vara sig själv, hon är arbetsam, trevlig, tydlig och nyfiken. Jag har läst många reportage om henne, och gillar hennes rationella stil. När hon berättar att hon kan laga en maträtt och den får hennes karl hålla till godo med när det är hennes tur att laga. Engagemanget för uppgifterna är äkta. De gånger jag haft förmånen att vara med henne, till exempel genom olika politiska uppdrag jag haft imponeras jag över hennes lugn och förmåga att växla mellan olika ämnen. Vi har förstås talat lite om våra gnagare, då hennes intresse för marsvin är känt. Också i den här intervjun lyfts det.

Hon är inte så förväntad, det dyker upp roligheter. Så vansinnigt mycket mer givande än att läsa om någon som inreder och ska tala om olika nyanser av vitt och att blanda gammalt med nytt … Nu är jag snart 45 och jag har bläddrat i så många damtidningar i mer än 30 år. Det är få gånger man blir överraskad eller får någon insikt av den sortens reportage som bjuds där. Det är förstås inte personerna som intervjuas fel. Det finns gott om skådespelare, författare, företagsledare och andra som jag tror jag kan lära mig mycket av. Men det är vad deras handväska innehåller eller vad deras favoritresemål är eller just var de köper sin inredning som det handlar om. TRÅKIGT.

Läs Fönstret. Läs om Carin!