Så vad gör jag nu?

Vad gör någon som varit riksdagsledamot ganska länge? När uppdraget tar slut?

Jag gör det som var min plan när tanken väcktes att jag skulle sluta efter mandatperioden. Jag arbetar i skolan igen, på Vallbacksskolan i Gävle. Jag jobbar i mindre undervisningsgrupp med elever som behöver många anpassningar utifrån sin npf-diagnos.

Jag är sedan 20 år utbildad lärare för år 3-9 i matematik och NO-ämnen. När jag jobbade som lärare tidigare pluggade jag samtidigt och har också läst upp geografi och samhällskunskap men just nu är det matte och NO jag undervisar.

Samtidigt som jag gör det tänkte jag att det är dags att kolla om hjärnan håller för eget pluggande fortfarande. Av sådant som inte är utredningar och propositioner.

Alltså söka jag två kurser på två olika skolor. Genusvetenskap och samhällsgeografi.

Insåg att det blir en utmaning när min första inlämningsuppgift var mer av en debattartikel än en analys när jag var klar. Så det var bara att skriva om innan jag kunde drömma om att skicka in den. Är alltså ganska vek här inför hur det ska gå, men än då länge (terminen har ju hållit på en månad) är jag i alla fall i fas. Och godkänd. Men det kan komma sämre tider!

Som icke-ledamot tänker jag att jag kan klä mig i budskap igen. Sånt sågs inte som riktigt passande innan. Då var en liten pin grejen.

Den här T-shirten (och flera andra) har jag införskaffat! Visst är den fin!