Fyfaaaan, skämmas ska ni göra

GD har rapporterat om att riksdagens arvoden höjs, enligt beslut av riksdagens arvodesnämnd.

Raimo flyttade från Hofors för åratal sedan. Journalisten har missat att nämna att kommunfullmäktiges ordförande i Gävle också har ett arvode. Vilket förmodligen gör Patrik Stenvard, som dubblar stolar, till den högst arvoderade politikern i länet.

Valda kommentarer från kommentarsfältet på Facebook:

Politiker, det enda yrket där en person inte behöver uppnå något men iaf får en lön.
Helt otroligt…

Gör jag ett bra jobb och förtjänar lönen behöver ja inte skämmas men politiker SKA lära sig veta hut och börja göra sig förtjänta av lönen

Fyfaaaan, skämmas ska ni göra

Politiker är en sluten klubb utan nån större verklighetsförankring !

Lyckligtvis också en del som kanske har något mer insikt i hur de politiska uppdragen ser ut och har en rimlig fundering.

Min fundering när alla gnällspikar börjar med floskler som ”politiker behöver inte göra nåt och tjänar hur mycket som helst” är, om man anser att det är så borde man väl själv ha satsat på politiken. För åsikter verkar det ju inte saknas, men man kanske inte vill vara kreativ utan bara vara lite svennig och gnälla och vara avundsjuk.

Jag skrev en kort redogörelse för en timme sedan. Än så länge har ingen hört av sig.

arvode

På många ställen i landet har Vänsterpartiet motionerat om sänkta arvoden för politiker. Utifrån samhällsklimatet är det populistiskt rätt. Jag förordar inte det. Däremot tycker jag inte att de/vi som nämns i artikeln ska ha en massa mer, utan snarare alla de fritidspolitiker som gör ett enormt, massivt jobb till ytterst liten ersättning.

Jag tror att fler skulle tycka det var värt att lägga ner all den tid och energi som det tar om det i förhållande inte var relativt liten ersättning för alla de timmar det tar. Fritidspolitikerna är sanna hjältar.

God natt.