Måndagen och tisdagen

I går måndag bjöds alla ledamöter i polisens åtta insynsråd till en fördjupningsdag i Stockholm. Upp i ottan alltså. Vi samtalade om läget i polisen, förstås, fick aktuell statistik och annat. Jag tar Eliasson på orden när han lovar bombsäkert att resultaten går upp nästa år.

Då det tog slut tog jag en kort fika och samtal med en styrelsekamrat från Ecpat innan jag gick vidare till kvällsseminariet om polisens användning av infiltratörer och informatörer, arrangerat av Svenska avdelningen av internationella juristkommissionen. Noterade en del grejer att se vidare på. Som att när polisen skriver avtal med informatörer som behöver få skyddad identitet, finns ingen mer med.

Strax innan klockan 20 var det färdigt och då åt jag en snabb middag med vänner innan jag gick till övernattningsrummet. Simmade en halvtimme innan den vanliga kvällsspaningen på mejl och nyheter.

Den här tisdagen har bland annat innehållit en sittning med personal från departementet om kommande ärenden, träff med de andra socialdemokraterna från Gävleborg, gruppmöte med riksdagsgruppen och påföljande fördjupning (om att tex resursstarka personer alltid röstar, motsatsen inte). Var på rummet runt klockan åtta. Gick ner i gymmet och gick på bandet en timme till sista delen av ”Resten av Sverige”. Återkommer till det i senare inlägg.

Är ledsen och berörd över att min utskottskollega Pia Hallström (M) avlidit i dag.

Nu är det dags för kvällsrutinen i mejlkorgen innan sovdags. Peppen för morgondagens partiledardebatt där de absolut inte kan tala i munnen på varandra, som haveriet i söndags.

Det här fick vi iväg i dag:

maru