Delad föräldraförsäkring.

Socialdemokraterna är nu för en delad föräldraförsäkring. För detta är jag så glad. Är övertygad om att jämställt föräldraskap är nyckeln till jämställt liv och arbetsliv.

Dessutom kommer förhoppningsvis fler barn få bättre kontakt med sina pappor som också får lättare att hävda sin rätt till tid med sina pluttar. Ni har väl inte glömt Kamratpostens undersökning där ’ingen’ kom före ’pappa’ på listan över vilka de skulle prata med om de hade problem?

Vi kan inte ha ett statligt finansierat system som bidrar till och förstärker samhällets ojämställdhet. Det är en orätt mot de barn som fötts och deras möjligheter i framtiden.

Anna Norling, Arbetarbladet har skrivit om detta. Ett barn -bådas ansvar.

Varför bryr du dig Elin, du ska ju ändå inte ha några barn? Det är uppenbart, alla kvinnor som fortfarande kan föda barn utifrån ålder sätt ses som osäker arbetskraft på ett helt annat sätt än män. Vi förväntas helt enkelt vara hemma ett par år med barn. Då spelar det ingen roll om vi tänkt ha några eller inte. Ska könen ses som jämbördiga på arbetsmarknaden och få jämlika lönekuvert krävs att män och kvinnor möts med samma förväntningar.