Jag såg partiledardebatten

Min idé är att de två timmar (minus nyheterna) som upplåts för detta kunde användas på bättre sätt. Fördela minuterna rättvist och låt respektive partiledare att prata om eventuellt givna ämnen. Eller fritt. Det säger ju sannerligen något om prioriteringar.

Den här formen, att få med så många politiker som möjligt och göra det bästa för att skapa blod, är inte kul. Inte på gymnasieskolor, inte i TV.

Det är partiledardebatt på onsdag. Det är ett annat upplägg, där politikerna själva styr innehållet. Hoppas väljare tittar eller lyssnar på det istället. Tror det ger bättre bild. Tyvärr, för vår del, deltar ju Stefan Löfven av naturliga skäl inte i den debatten. Men å andra sidan kan jag ju passa på att göra en viktig poäng, nämligen att det är politiken som räknas, inte personen.

Vad var anmärkningsvärt? Tja, att till och med programledaren ledsnade på Åkessons universalsvar för att lösa saker ”stoppa invandringen”. Jämställdhetsfrågan fick utrymme så litet att du missade det om du blinkade.

Och så det uppenbara. Det står sju män och en kvinna och pratar om vår gemensamma framtid.