Pyssel och politik

Jag visste inte riktigt att den här dagen baserades på en idé från mig till Radio Gävleborg. Men de säger att det var så.

Så tack vare mig bjöds åtta politiker från länet in till ett specialriggat rum och blev överströsslade med pysselattiraljer. Vi fick skapa samtidigt som vi i ordning fick frågor om varför vi ägnade oss åt politik egentligen. Ett skönt avslappnat sätt. Och roligt.

Vi skulle pyssla nåt som sade nåt om vårt parti. Jag gjorde figurerna, dvs människorna, störts pga är viktigast. En portal för att ha sikte på framtiden alltid. Och så både bebyggelse och skog för att uppmäkrsamma ”hela Sverige. Och på vägen är det bussar, inte bilar.

pyssel1 pyssel2

Radion hade varit kloka och bjudit in fyra män och fyra kvinnor. Det fanns givetvis en tanke med det. Och så kanske de inte kunde och istället för att följa direktiv och tipsa, inte bestämma om vem som kunde komma istället, så blev det så att det ändå blev sex män och två kvinnor. Cred till programledarna som uppmärksammade det.

I övrigt körde Hedlund från SD på samma linje som Åkesson. Han gick med i partiet för EU-kritiken och sedan gillade han inte mångfald heller. Under musikpausen ställde jag och M-maggan frågor till Roger om hur han såg på sättet som SD uttrycker sig på i riksdagen, men det ville han inte kännas vid.

Och inte oväntat rundade kristdemokraten av med ”de svaga människorna”. Det där von oben perspektivet att se på andra, att låsa fast dem i en position för att sedan själv känna sig god när man ”hjälper och tar hand om”. Vad menar jag? Jo, om jag blir sjuk eller bryter båda benen så nog behöver jag hjälp i det utsatta läget. Lätt! Men det betyder inte att jag är en svag människa.

Roliga tre timmar i studion i alla fall.