Rasism, berusning och en lögn om en väska

Det jag undrar mest av allt är hur det kommer sig att Lars ”tvingas” lämna sin plats i riksdagen men inte Erik och Kent. Jag kan tycker mig kunna se att det de gjort är ganska likadant. Ljugit och låtit rasismen komma fram. Det vill jag höra fortsättningen på. Såg Åkessons presskonferens klockan 11 och det var inte särskilt mycket av substans där i frågan.

Pikant detalj att Lars själv ringer upp Expressen på natten och vill att de ska ”flasha” att han blivit rånad.

Att rasistiska saker hoppar ur SD politiker såväl som anhängare förvånar mig inte det minsta. Det börjar ofta med att ”man måste väl få vara lite invandringskritisk” till att börja tala om hur illa människor från olika specifika länder beter sig … Alltså ren rasism. Det är min samlade, halvstora erfarenhet av samtal med anhängarna. Du kanske har en annan.

Senaste månaderna börjat vara väldigt noga med begreppet ”vardagsrasism”. Vet inte vad det är. Det finns bara rasism. Oavsett form. Och den är alltid äcklig.

Väntar fortfarande på svar från de lokala Sverigedemokraterna om hur och med vem jag ska assimilera mig i Gävleborg för att få vara en del av gemenskapen.

Bilden är från DI.