Underbara grönska

Det är en underbar tid om man ser till växtlighet. Överallt är det ett slös av blomster. Syrenerna är som vanligt drottningar över allt. De vräker sig! Jag luktar allt jag kan.

Det har varit allt och inget kan man säga. Jag hinner inte riktigt med det jag vill och hör inte det jag tänker. Jobbet, politiken, livet. Det sista allra minst, men det gör inget för det är ändå inte kalaskul.

Det bästa som hänt i maj var att min vän Elin och min syster Jessica lade av sin tid och energi på mig och fixade mitt boende till ett trevligt ställe som är mitt. Inget skulle slarvas så det blev inte bara tapetserande utan också målande. Under en intensiv helg jobbade vi stenhårt och när de hade åkt var allting Elinifierat. Detta till stor del med prylar köpt på andra hand men allra mest möbler från min mormor som mamma och Bertil så vansinnigt snällt körde ner.

Nyligen kom nya soffan till vardagsrummet som går i härligt grönt och nu är väl i princip allt klart sånär som på lite småsaker och en TV.

Samtidigt har jag kämpat med studierna. Kämpet har känts otroligt jobbigt. Det är nyttigt att som lärare själv också känna den där pressen tror jag. Hur som. Jag skickade in uppgifter till samhällsgeografin som jag tänkte att jag kommer få komplettera nåt oerhört men det är okej eftersom jag jobbar med good enough. I går kom resultaten. VG på båda uppgifterna. Då kände jag lycka för en kort stund. Gick över snabbt av många skäl men också med insikten om att på fredag och söndag ska kursernas sista tunga uppgifter in, men sedan är jag klar. Är stolt över mig själv.

I helgen var det kongress med HBT-Socialdemokrater sån från första juli heter HBTQ+Socialdemokrater. Det kändes som många bra diskussioner och förstås påläsa ombud. Rolig kongressfest med fantastisk mat. En del nya vänner! Tacksam över förtroendet att få jobba en kongressperiod till i förbundsstyrelsen.

Helgen innan, långhelgen, var jag i Paris och träffade M. Det var kul att se hur han bodde nu när han äntligen fått egen lägenhet. Det var en lugn vistelse, vi gjorde inget särskilt mer än åt lunch inne i stan med en annan kompis som av en händelse var där samtidigt.

Nu är det upplopp på jobbet också. Eleverna går mot sommarlov. Jag med. Det kommer att bli skönt. Kanske lägger sig allt skav lite sedan. Hoppas jag.