Vad har hänt i helgen?

Andreas kom förbi och hämtade mig när ridlägret var slut. Jag var också slut. Är det åldern? Kanske.

Kommer hem och upptäcker att den älskade hamstern är död. Alldeles hård ligger hon i buren. Dött när hon varit på väg någonstans. Vad ledsamt det blev. Jag bäddade in henne i tyg och vi gick ut i mörkret och grävde ner henne nära hemmet.

På lördagen vigde jag fem par i rad. Sedan åkte vi på ett födelsedagskalas, vars viktigaste ingredienser förutom tårta och folk var en råtta och en hund som fångade råttan. Kom hem ett på natten.

I dag gick jag upp tidigare än jag brukar. Kunde inte somna om när Andreas åkt till jobbet. Jag har tvättat massor av tvätt, lyssnat på radio, pratat med en vän från Afghanistan (som inte är där) om läget som just nu är vad en minister skulle säga ”mycket allvarligt”. 500 meter från där jag bor brann det i en återvinningsanläggning för några dagar sedan. Det luktar fortfarande brand här. Men det är ju ingenting. Ingenting. Och ja, vad som händer i Afghanistan och andra konflikthärdar är något som angår oss alla.

De kära krukväxterna har också fått en genomgång. Jag har tvättat av alla saker som tillhörde hamstern och de står nu och torkar. Ska jag få en ny? Kanske. Sedan.

Och givetvis samlar jag inte på palettblad. Inte alls, som sagt. Men är ändå glad över att jag i morgon ska byta till mig två varianter.

Har förberett ett kvällsmöte. I kväll är det jobb nämligen. Det blir roligt.