Sommaraktiviteter

Pandemisommar två är lugn förstås. Det har gått en och en halv vecka ungefär sedan jag tog min andra dos. Restriktioner av olika slag gäller fortfarande men små nöjen går ju bra. Bättre i sommar än förra sommaren.

Tänker att det inte blivit så mycket mer än läsning, men det är inte sant. Det har varit många små roligheter.upp6

Jag har varit hemma i Norrala ett par gånger. Inte sådär väldigt långa stunder, utan lite uppstyckat. Men jag har hunit umgås med dom känner jag. Roligt var att träffa en gammal klasskompis och hennes dotter, som bott i USA ungefär 20 år och som jag inte sett sedan dess. Hade väldigt fina timmar med dom.

upp4

Ursprungsfamiljen åkte till Furuvik. Mest för barnet till syrran till höger skulle få åka karuseller. Jag åt två sockervadd. Systern med.

upp2

På Wij Trädgårdar har jag bara ätit lunch och/eller varit på studiebesök som politiker. Nu åkte jag dit själv för att spankulera runt. Blev glad i alla växterna förstås. Växtlighet är det häftigaste. Och den goda lunchen kan jag prata om länge. Fin var den också. Obs, det är inte den på bilden, om någon nu skulle tro det.

upp1

Vi har inte så många saker i vår lilla trädgård, men vi har en väldigt stor hallonbuske i alla fall och den levererar så ingen kan klaga.

upp10

Det arrangeras konserter på Östra berget på torsdagarna i Söderhamn. Jag var på den första med en god vän och tittade på Engmans kapell. Älskade favoriter. Aldrig blir man besviken.

Är det bara jag som gillar att konserter nu för tiden är lite så här uppstyrda för publiken plus skönt att sitta? Är ju ingen ungdom längre osv.

upp5

Vi åkte till Värmland en helg då vänner gifte sig. Det var det varmaste av väder så vi behövde köpa hattar för att klara oss från solen. Men ni kan vara lugna, jag tror inte den passar skitbra till folkdräkten. Som i sin tur inte passade så bra i värmen. Så när jag hade förrättat klart så bytte jag om till något lättare. Det bjöds på härlig fest och massor av gott att äta. och det var fint att åka iväg med A en helg. Så nej, jag hade inte hatten när jag förrättade heller. Inte ens hårsnodd hade jag. Lärdom för nylånghårig: Ha det.

upp7

En dag lyckades vi samla kompisgänget om fyra till en hel eftermiddag med pizza och prat på en altan i skuggan. En hade sin hund med sig. Det var en så bra dag!

upp8

En annan dag var vi i Växbo med mormor och moster och kusin. Mormor bjöd på mat och fika och det var toppen!  När de åkt stannade vi kvar lite för att titta på mer. Så här går några av mina viktigaste: Mamma, Liz, Sara, Lina och den pluttiga.

upp9

Förra veckan när vi längtade om mest efter regnet i Gävle men det inte kom något åkte jag och Andreas till Hudik för att se Miss Li på Hudikkalaset. Så fort vi satte foten innanför entrén kom regnet. Men vi hade regnkläder från topp till tå och klarade oss alldeles utmärkt. För det gör man i regn om man har kläder och framför allt om man har ett sug efter konsert och Miss Li. Hon var jättebra. Inget mesande om att prata om hur mycket det regnade. Hon körde på tills hon var helt dyngsur. Som en äkta entertainer. Gillade att det var mest musik och inte så mycket mellansnack och taget att presentera musikerna en i taget då och då. Annars brukar det vara tråkigaste stunden på en konsert, när Anders på gitarr ska dra ett litet solo, efter Peo på trummor, Kalle på synth osv. Så mycket bra.

Generellt att hinna träffa familj har väl varit bäst.

Den här veckan som kommer blir det mer av sommarkul, men också det sista för sedan är allvaret stort och tungt igen. Mitt sista år i riksdagen väntar! Vi kör på osv.