Två nätter i Stockholm

riksdagstal

Min miljöpartistiske vän Emma tog bilden i går.

Civilutskottet hade fyra olika debatter varav jag höll anföranden i två. Inga vilda debatter kan man väl säga, men viktiga. Jag hade familjerätten och om ett utskottsinitiativ om att se över resegarantilagen.

Det är en vanlig klassisk uppgift för en ledamot men jag medger gärna att när det var så länge sedan sist så pirrade det lite nervöst. Men inte på något dåligt sätt.

Annars har det varit de vanliga mötena som är på en vecka, med skillnaden att jag tagit dom från huvudstaden. Fotade nya pressbilder, så det finns uppdaterade på en något knubbigare och mer långhårig person. Efter ett år med hemarbete och nära kylskåpet. Intervjuades av en som håller på med en avhandling om etik och moral hos riksdagsledamöter. Voteringar!

I går lade jag också 90 minuter på att debattera i ett kommentarsfält under en SVT-artikel om Stefan Löfvens uttalanden om demokrati, relaterat till val av olika samarbetspartier. Det är 90 minuter av livet som aldrig kommer tillbaka. Så många män med diffusa profilbilder och felstavningar som vill prata om precis allt annat än det artikeln handlar om. Helst mig och min eventuella frånvaro av all kompetens. Vilket sammanfattas i frasen: Har du tappat din hjärna? Där någonstans tänkte jag att nu räcker det. Det där bubblade på med oändligt många notiser på Facebook när jag vaknade. Som en evighetsmaskin verkade jag ha uppfunnit.

I kväll är jag hemma igen och efter tre minuter innanför dörren kopplade jag upp mig på S-kvinnors diskussioner om ett nytt politiskt program. Alltid händer det något!