Något ska man ju göra

Detta gäller tiden utanför jobb/uppdrag:

Det blir helt klart ännu mindre av roligheter som inkluderar andra personer framöver. Så vad kan man och ska jag då försöka roa mig med framöver för att inte bli sittande och dumglo i mobilen?

Ingen rangordning.

Faktiskt läsa böckerna på att-läsa högen jag har hemma. Den är stor nog för att räcka någon månad, krasst sett. Ibland vill jag dock blanda in någon ny bok och då gör jag väl det.

Laga kläder som behöver lagas. Just nu är det flest en fråga om slappa knappar. Lagade jeans i början av hösten. Bra syssla samtidigt som långa, digitala möten.

Göra väldigt snygga julkort/miniöverraskning till mina åtta utländska brevkompisar. Kommer ingå bland annat te (förutom att jag inte gör det verkar ju alla andra uppskatta sånt) och reflex i form av snöstjärna). Det ligger högt på min topplista att få roliga försändelser. Varje sådant brev är som en överraskning. Min bild är också att andra blir väldigt roliga när de får något skoj i brevlådan, för det händer så sällan numer.

På samma tema ska jag kolla vilka som fyller år i närtid så att de i alla fall får fina kort.

Jag ska absolut spela julsånger på min blockflöjt. Kanske nöta in någon svårare också? Detta är verksamhet som verkligen lämpar sig bäst för att vara ensam.

Sortera alla lådor av underkläder och strumpor. Ni vet att ni behöver ibland. Men ni måste inte vika Marie Kondo-style om ni inte vill. Fast det blir bättre. Det blir det.

Gå igenom smink. Vässa pennor, tvätta penslar, tvätta sminkväskor osv. Är saker för gamla? Bör något kompletteras?

Dito på hela toalettskåpet. Det är bra läge att göra många ansiktsmasker nu.

Promenera mera. Faktiskt blir jag ju lite bättre i humöret av det. Med något i öronen förstås. SRs utbud är grunden. Nu behöver jag ju inte ens känns ett uns dåligt samvete för att jag inte är inne på gymmet. För det ska man inte. Det är en insats att låta bli!

Under våren sorterade jag alla mina kamerabilder som ligger på en hårddisk. Jag tog bort all skit som ingen blir glad av. Allt är nu sorterat på år och månad. Till och med 2008 finns allt jag vill ha utskicket och i album. Det har gått 12 år sedan dess. Det finns en del att skriva ut och klistra in även om jag inte precis nött ut kameran sedan dess. Mobilbilder har jag ett lite annat system för.

Jag ska ringa min mormor oftare.

Har en idé om en slags frukt/grönt-utmaning för mig själv. Sikta på att få i mig tio olika grönt i veckan för det inser jag att jag nog inte gör. Vet inte om tio är rätt siffra. Den kan vara för hög eller låg. Den måste vara tillräckligt hög för att jag ändå måste planera lite för detta.

Jag har lite såna grejer jag prickar av varje vecka att de blir gjorda ett visst antal gånger (det är lätt att skjuta på dem annars, i alla fall för mig). Till exempel smörja fötterna och tandtråda. Till de grejer jag redan har ska jag addera några till med syfta att hålla hälsan någorlunda bättre. Till exempel att faktiskt säkerställa att jag dricker ett stort glas vatten om dagen. Känner mig så väldigt duktig när jag få kryssa av saker.

Fundera över om och i så fall hur jag bör skaffa någon växtbelysning. Växterna är ungefär lika uppåt som genomsnittsmänniskan nu.

Laga tre nya maträtter jag aldrig gjort förut. Baka tre nya kaksorter. Innan nyår.

Göra ett antal små temaalbum av olika minnesgrejer jag har. Bland annat från sommarens ridning, men också av foton/vykort mm som jag hade på mitt kylskåp innan jag flyttade.

Tillverka julklapparna till mina kompisar. Vi är fyra stycken som i många år tillverkat julklapparna till varandra. En utmaning för fantasin och hantverket. Tänkandet är klart, görandet är kvar. Men det är ju många år kvar, så jag kan väl egentligen bara fortsätta med klapparna för 2021 och 2022 så ligger jag bra till. Det har redan funnits tillräckligt med tid att fundera på andra julklappar så jag är NÄSTAN redan klar med resten av de mer konventionella grejerna. Mest syskonbarn att försöka göra glada.

Sätta upp saker som ska sitta på väggarna i den här bostaden där vi nu bott i snart fyra månader. Det är inte precis klart.

Låt mig höra era idéer på olika bra projekt som använder tiden väl och gör att vi kommer ut bättre efter den här skiten? Skiten är pandemin. Det är väl tydligt för alla?