Hundar och guld

Två roliga saker av helt skilda karaktärer som hänt på slutet, av pyttestorlek men ändå.

En rådde jag inte för. Satt och jobbade med datorn. En jättegullig hund var runt mig, och rotade lite med nosen på tangenbordet. Plötsligt förändrades allt på skärmen. Jag fick alltså ringa riksdagens helpdesk och förklara läget. Det visade sig att hunden ställt in något som hette läsplatteläge eller så. Och det var för mig helt omöjligt att jobba med det. Men det ordnade sig. Kompetens helpdesk.

En var en aktiv grej. I flytten omsorteras ju saker. I den röran hittade jag en gammal förlovningsring. Skickade den till ett sånt uppköpsställe för guld. Den vägde väl inte så herrans mycket, men några dagar senare räckte summan till att (faktiskt exakt) betala en middag jag bjöd en vän på. Mycket bra byte.

Vad lär vi oss? Hundar är roliga, sälj gammalt guld!