Du kan inte tänka en ny tanke själv

I går lyssnade jag på en ekonomipod. Då säger de detta enkla självklara som jag bara aldrig tänkt på. Att man inte kan tänka en ny tanke själv. Det betyder inte att man inte kan komma på nya saker, men det gör man utifrån nya intryck från andra håll, när man fogar dessa samman.

Och tänker du lite på det inser du att det är sant. Med det så blir det ju ännu viktigare att låta sig påverkas på olika sätt, värdera detta och eventuellt komma till nya insikter.

Tur att det finns bra och lättillgängligt utbud (även om det live är lite mindre just nu).

I går var jag och en kompis på den här föreläsningen som tog avstamp i hennes bok Herrarna satte oss hit, och efter att ha hört henne berätta om den inser jag att det är bara att läsa den.

torsdag1

På morgonpromenaden lyssnade jag på senaste avsnittet av P3 Historia, som jag hyser nästintill obegränsad kärlek till. Sokrates denna gång. Något mer rafflande an filosofin jag läste på gymnasiet, utan att veta precis vad som stod i den läroplanen.

trsdag2

I veckan var jag på en miniguidning av nya bygget på gamla Läkerolområdet som en partivän i ansvarig nämnd höll i. Väldigt spännande också. Så kul att se hur nya områden växer fram. Ett hur har kommit väldigt långt.

torsag4

I morse såg jag att en bekants senaste bok är på gång och har skickat efter den direkt från henne. Jag tror den kommer att vara helt grym. Särskilt utifrån mitt nyvunna intresse för historiska personer, tack vare just P3 Historia. Där Anna Carlstedt själv medverkat också!

renassansrebeller

Hoppas du också har bra möjligheter att få tänka nya tankar.