Fredagskänslan!

cirkelbok

Har just kommit hem efter att tillsammans med ombudsmannen cirkulerat runt i stan för att dela ut lite böcker till en studiecirkel. Det har gått troll i leveransen av böckerna. Beställdes via stort företag innan påsk. Som sedan inte kunde leverera. Störigt. Sedan kunde ABF det istället, men det gick inte fullt så fort som de lovat så det har blivit lite ryckig start på cirklarna om man säger så. Men nu!

Nu känns livet på den fronten som att det ljusnat. Håller i en skriftlig som är igång och en via skärmtjänst som börjar på torsdag.

Innan dess var jag fyra timmar på skolan och jobbade. Höll en lektion om ljud bland annat. Önskar eleverna som ska ha prov på det nästa vecka ett stort lycka till. Vet ni varför människan (och typ många andra) har två öron? Det är inte för att man ska lyssna dubbel så mycket som man pratar som det brukar sägas.

Jag bad eleverna exempel på ljud de gillar. Det var till exempel fiol, hundskall, musik, skratt, bubbelplast, regn och havet.

Ljud de inte gillar är skrik, tjat, nycklar som skrapar, gaffel mot tallrik, när folk knäcker kroppsdelar och när det ritas hårt med tuschpenna.

I går var det roligt, att över digital plattform svara på frågor från en gymnasieklass i Gävle om hur riksdagsuppdraget ser ut. Alltid så många bra frågor. Men en var jättesvår: Berätta EXAKT vad är det jag gör.

Jag berättade inte att jag just nu agerar ”Lagledare med tekniskt ansvar” för den stegtävling vi har i sosse-riksdagsgruppen som drog igång i förrgår. Jag lagleder då min grupp i mitt utskott. Har sagt att ingen får borsta tänderna stillastående. Igår plöjde jag kajerna upp och ner under kvällen för att säkra ett gäng steg. Tänker att om jag gör minst de 10 000 som appen satt upp som mål varje dag är det lugnt och jag har gjort min del. Triggas väldigt lite av att vinna, men är också lojal och låtsas tycka det är en kul grej.

I helgen skulle jag ha träffat mina bästisar. De har den dåliga smaken att inte bo nära, vilket betyder att det inte går. Så kan det vara. Istället ska jag bland annat läsa igenom boken på bilden ordentligt. Och plocka steg då. Förstås. Lojalitetssteg.

Hoppas ni får en bra helg!bv