Bra helg med mycket fix

Det här har varit en väldigt bra helg. Jag har fått massor av hushållssysslor gjort. Köpt och bytt batteri i armbandsur själv. Känner mig så lurad som lämnat in klockor innan. Hade sparat mycket pengar. Ej bitter. Handlat lite. Städat några köksskåp. Skrivit och postat brev och grattiskort till olika. Promenerat. Reglerat glasögon hos optikern. Tvättat och vikt in. Lämnat gammal medicin på Apoteket. Fixat med krukväxterna och för ett presentkort köpt två små och söta gullrankor.

IMG_3235 (002)

Städade också i kylen. Hur ofta kollar jag i lådan längst ner? Använder den inte särskilt då jag har ett fullstort kylskåp med rätt gott om plats. Tja, potatisen som kostade 10 öre kilot i midsomras har grott på. Nu har den fått vila i en kompostpåse i alla fall. Tror det blir bäst för alla.

IMG_3156 (002)

Jag har förstås lagt en hel del tid på umgänge och social träning med den här ärtan. Lilly. Hon sköter sig alldeles utmärkt och är väldigt snäll. Här från igår kväll när hon alldeles precis börjar vakna till och vädra världen. Sötaste lilla nosen.

IMG_3284 (002)

Nu är det söndag och det betyder alltid en stund vid datorn med en koll på kalender och mejlbox inför veckan. Sammanställt lite text också till ett arbete vi håller på med.

Efter promenaden på lunchen i dag kom jag tillbaka till lägenheten och då lyser solen rakt in i den. Efter månader av grått tänkte jag spontant först att det brann. Men det var något helt annat. Lyckligtvis ändå skapligt kyligt ute. Jag saknar verkligen snö och kyla. Innerligt.

Men nu hoppas jag att ljuset ska göra underverk för några av mina krukväxter som verkligen inte är pigga på livet. De har hatat den här vintern. Gett upp på allt. Ledsamt.