Wallström är kul!

För några dagar sedan nåddes vi av informationen om att utrikesminister Wallström vill lämna uppdraget vidare för att få mer tid med sin familj. Jag har all respekt för det. Att ha varit i hetluften så länge i så många olika roller tär säkert. Hennes familj förtjänar att få ha henne mer.

Margot Wallström har gjort mycket och kommer säkert spela en roll i vårt parti en lång tid framåt, så som många tidigare ministrar gör. Det ser jag fram emot.

Jag vill också säga att jag uppskattar Margots humor. Jag brukar ofta upplysa om att många politiker är så mycket roligare än vad som skildras i media. Helt enkelt för att man inte är i media och för fram saker för att vara rolig.

Så förutom det självklara är det viktigt för mig att framhålla just att hon är rolig.

Det blir svängigt på tisdag när regeringsförklaringen kommer och Löfven ska berätta om nya ministrar. Två ska sluta som vi vet. Fler överraskningar kan finnas. Antar ett det just ni sitter ett litet antal personer och undrar om de gjort det rätta när de tackat ja till att bli minister eller få en ny ministerpost. Det har de säkert!

Här är en bild från i maj när Margot besökte Gävle. Under lunchen pratade vi bland annat om ett gemensamt intresse, litteratur.

margot