Studiebesök i grannlandet

finland

Tillsammans med kollegor från civilutskottet besökte vi Helsingfors, Finland, i början av veckan ett par dagar.
Här en bild tillsammans med ambassadör Anders Ahnlid, sexa från höger. Vi höll hus på ambassaden och de hjälpte oss med programmet.

Vi träffade representanter för olika organisationer och myndigheter för att resonera om utskottets olika ansvarsområden. Måndagen hade fokus på konsumentpolitik och familjerättsfrågor.
Bland annat intressant om medling som metod då föräldrar tvistar om saker runt barn efter en separation. De hålls av en domare och en psykolog och är väldigt framgångsrika. Det spar samhället mycket pengar som tvister i domstol kostar. Men jag tänker främst på barnen. Ju förr deras föräldrar kan sluta bråka desto bättre. För föräldrarna också.

Åkte färja dit och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med det. Förutom att jag slapp gå upp i ottan för att flyga som jag också är lite rädd för, så fick jag både sovmorgon, en trevlig överresa och en god middag. Så jag har personlighetsutvecklats och hatar inte längre färjor sådär genuint. Men jag var på hytten klockan 21 och sedan lämnade jag den inte förrän tolv timmar senare.