Skolan är igång

Skolorna början. Stefan Löfven har berättat om sin första skolväska. Jbag hade en grå Kånken. Krossade dock en nagellacksflaska i den så den var röd i botten. Helt unik!

Sverige är fantastiskt där alla ska gå i skolan.

För att utbildning och bildning är allas. Skolan är för mer än att bli ”anställningsbar”. Den är också för att du ska få alla förutsättningar att verka i världen. Se hur du kan göra olika val och vad dessa val får för konsekvenser.

Kunskap är makt. Du ska inte bli lurad! Matematiken hjälper till med det. Förstå siffror och logik. All kunskap i kombination är oslagbar.

Jag har alltid älskat skolan. Älskat att känslan av att jag nu behärskar lite lite till. Älskat att arbeta som lärare. Få se elever göra framgångar och hjälpa dem att komma framåt. Växa som individer.

Ja. Det finns också förbättringspotential i svenska skolan. Men grunden, att alla ska gå i den och den är gratis är en fantastisk grej. Ända upp på universitetet för den som önskar. Så smart!

Men överallt på jorden får barn inte gå i skolan. Det kan omöjligt gynna ett lands utveckling. Den här artikeln är ett år gammal. Den får symbolisera att kampen för allas rätt till kunskap som måste fortgå.

Oavsett var man bor, oavsett kön, oavsett inkomst hos föräldrarna.