För att jag vill ha fler klorofyllkompisar

plta1

Jag har laddat för den stund så jag köpt ny jord till mina växter. Både ”vanlig” och som passar sticklingar och kaktusar.

Det är en härlig känsla när jag står där och kollar runt. Vilka var det nu som inte fick ny jord innan det tog slut? Vilka ska absolut inte planteras om pga det ska sällan/”aldrig” göras (älghornsbräken, svärmorstunga) och vilka kaktusar vågar jag inte hålla på med alls pga illasinnade taggar.

Ett gäng palettblad, aloe och ampellilja som liksom blev nyplanterade sticklingar. Ett försök till en räddning av en garderobsblomma.

Några som får större krukor. Inbillar mig att de liksom dansar inne i bladen av glädje när de upptäcker vad som hänt. När deras rotändar upptäcker att det inte tar stopp utan de är fria att slingra vidare.

Kul att ge bort en liten snyggt planerad växt i minikruka till en unge jag känner sedan. Sörjer iofs den fina lilla krukan redan. Men jag kanske kan sno tillbaka den om växten dör. Fick å andra sidan ett påskpyssel tillbaka.

Hur som helst var det länge sedan jag hade så här många enskilda krukor. Förutom när jag hade fyllt år och lägenheten var en djungel förstås, men sedan tog jag med en del till Stockholm och så tja … gick en del till växthimlen.

När jag sedan har fixat klart är diskbänken ett inferno. Jord överallt. Konstaterar när det är omhändertaget att det är ingenting mot vad mina naglar är. Den här våren har jag utsatt dem för detta flera gånger. Liksom att nagelbitningen kommit tillbaka en stund. Det blir inga Beauty-reportage för mina händer på ett tag.

Men det är det värt för alla de här små snuttarna.

planta