Barn och arvssynd

Vad tycker du ska ske med Skråmos barn?

Får en befogad fråga på SMS. Tror många funderar på det efter olika reportage. Det handlar som bekant om ett antal barn till.

Förutom själva sakfrågan tar jag tillfället i akt att säga att det här är ett typexempel på där folk i på sociala medier visar att de verkar oförmögna att hålla två tankar i huvudet.

Att man är för att barn inte ska drabbas av föräldrars jäkligt dåliga val trodde jag ändå vi var ganska överens om i Sverige. Jag har egentligen aldrig hört några stora protester att vi har skyddsnät uppbyggda för när föräldrar fallerar annars. Till exempel begår kriminella handlingar inom rikets gränser och hamnar bakom lås och bom. Ingen har jag då hört som tycker att barn till dessa ska ruttna bort i en koja i skogen.

Men eftersom vi tycker illa om människor som åker till andra länder och gör bestialiska handlingar (jag vet iofs inte vad alla har gjort, det utger jag mig inte för att göra), gäller det att istället för att försöka hålla sig omodernt nyanserad att kräkas ut sitt hat. Och då inkluderar det också små barn. Som lider.

Det är så osmakligt och också någonting rejält osunt.

Självklart tar vi avstånd från IS och deras arbetssätt. Eller vad man ska benämna det. Givetvis.

Men jag trodde vi kunde göra det på ett mer civiliserat sätt än att sjunka till att hata på barn.

Den som hatar på barn, tycker att de kan dö för andras handlingar som de är oskyldiga till, vem är den?

Och vad jag tycker? Inventera läget, bedöma från fall till fall. Gissar att det finns massor av olika omständigheter.