SD-anhängares brist på allt utom flexibilitet

Ursprunget till den här konversationen var att en bekant postade ett blogginlägg som inleddes:De jävlarna tar våra jobb. Har du någon gång tänkt tanken, uttryckt dig om eller gett sken av att det är någon form av verklighet att människor som flyr för sina liv, för sina familjer och för sin framtid tar våra jobb? Just ditt jobb? Är du av åsikten att Sverige är ett riktigt skitland att bo i? Att det är kallt året om och att det var bättre förr?”

Den här mannen kommenterar i princip allt som min bekant skriver. Alltid med sossehat och obefintlig källkritik. Jag gjorde ett försök att konversera. Det är tid mitt liv aldrig får tillbaka.

Vuxna människor som ”resonerar”. Det är smärtsamt varje gång att inse att många lever sitt liv utan att bry sig ett skit om hur de framstår. Inte ens försöker vara smarta. ”Flexibel” verkar räcka. Det här (och ännu värre) är vad vi möter när vi resonerar med många av SD:s anhängare. Att jag inte kan förvänta mig mer av mina medmänniskor i förmåga att resonera är skrämmande.

Jag har rättat stavfel och sånt för att göra hans text mer begriplig.

Spygrön text: Han. Svart text: Jag.

Ibland behövs det för att bringa ordning i landet. Steffes och Dan Eliassons metoder funkar inte. De är tämligen värdelösa. Tror du han har fått fram något armband mot handgranater än? Tror vi behöver det även i XXX (ort) snart.

Varför använder du så generella och svepande argument i en allvarlig diskussion? ”Alla utredningar läggs ner”. Det är ju inte sant. Själv har jag suttit i rättegång för två år sedan och vittnat mot en man som SMSat mig sexuella trakasserier. Johan hette han. Vilka är dina förslag på förbättringar? Vad tycker de om de 125 propositioner på justitieområdet som sittande regering har lagt?

Jag har inte i detalj följt alla förslag som sittande regering föreslagit. Men som vanligt är det väl inte tillräckligt. Men när det gäller olaga vapeninnehav så ska omedelbar häktning och minimi straff vara 5 års fängelse. Då får man bort de som blir tagna med vapen från våra gator. Personer som deltagit i våldtäkter ska även omfatta de som varit med och filmat. Ministraff för våldtäkt ska vara 3 års fängelse. Inga ungdomsrabatter. Sen ska Dan Eliasson ha kicken. Han är på sin post enbart för att han har rätt partibok och är polare med Löfven. Börjar vi där så kan vi komma en bit.

Du kanske skulle kika lite på förslagen och besluten. T.ex. har vi precis gjort förändringen så att man kan häkta. Det är förbjudet att fota människor i utsatta situationer vilken man kan dömas för. Ungdomsrabatten ska bort vilket också aviserats. När Alliansen anställde Eliasson som myndighetschef, vad handlade det om då?

Är det inte bättre att människor inte hamnar i utsatta situationer än att lagstifta om att man inte får fota dem?

Varför tar du inte bara reda på hur lagstiftningen är skriven istället för att påpeka en så självklar sak?

fotot

Hur hjälper det där dem som blir skjutna i skallen på pizzerian.

Inte alls. Lagen om fotografering har inget med det att göra, varför tror du det?

Jag tror inget. Jag ser väl vad som hänt de sista tio åren i samhället. Det räcker för att inse att sossarna och alliansen inte fixar situationen. Jag kommer att rösta på SD av den enkla anledningen att nuvarande regering snackar mer än de har verkstad. Skulle de ha mer verkstad så skulle man tagit itu och löst gängbrottsligheten. Löfven kanske ska fråga finnarna hur de gjort som inte alls har samma problem.

Du säger att man får fota/filma hur som helat. Jag berättar för dig om befintlig lagstiftning gällande det området.
Då frågar hur det hjälper någon som blir skjuten på. Jag svarar att det gör det inte. Pga lagstiftning om fotografering har inte det syftet förstås.
Men det fanns lag om det du inte trodde det fanns om.
Jag frågar varför du tycker det är relevant att fråga hur en fotolagstiftning hjälper den som blir släkten när ingen påstått det. Du svarar att du sett vad som hänt de tio senaste åren.
Tyvärr upplever jag det väldigt svårt att resonera med dig då du väljer att blanda högt och lågt samt att inte svara på frågor jag ställer till dig. Du får som alla vet rösta på vad du vill. Jag argumenterar inte med dig om det, utan om dina andra påståenden.
Hur ser du på att SDs riksdagsgrupp är den mest kriminella? Eftersom du har så svårt för att människor begår kriminella handlingar (det har jag med)?

Var det inte Mona Sahlin som blev dömd nyligen, apropå kriminella

Är det ditt svar?!

Är det din fråga

Ja. Jag ställer fråga till dig om hur du ser på nåt och du svarar med en fråga.
Du är emot kriminalitet. Jag med. Jag frågar hur du ser på att det är så många kriminella i den riksdagsgrupp för partiet du förordar. Som svar berättar du att Mona Sahlin gjort dumt. Ja, det har hon. Det var jättedumt. På alla sätt. Som du säkert vet har hon inga uppdrag för S längre.
Det har många i SDs riksdagsgrupp.

Inte bara dumt. Kriminalitet kallas det. Hon blev ju dömd till böter. Tycker inte sossarna ska snacka kriminellt innan de synat sina egna led. Finns inte ett parti som är snövitt i riksdagen

Jo. Det ska vi absolut göra. För vi accepterar inte kriminalitet hos någon.
Du undviker frågan. SD är gravt gravt överrepresenterade när det gäller riksdagsgruppen. Hur ser du på det?¨Här kan du se siffrorna. Den dömde vänsterpartisten har lämnat riksdagen efter det där. Hur anser du att dömda Sverigedemokrater bör agera?

Finns det dömda Sverigedemokrater så finns det även dömda i andra partier.

Det här gäller specifikt nuvarande riksdagsgrupp och siffrorna finns där i länkad artikel. SD sticker ut något alldeles oerhört. Hur känns det för dig? Hur tycker du att de dömda riksdagsledamöterna ska göra?

Det känns helt ok, de gör ett bra jobb där. (Och så lägger han en länk med dömda socialdemokrater och annat från 1921 och framåt. Bloggen han länkar till är djupt rasistisk och jag vill inte länka till den.)

Du undviker frågan. Hur ser du på att det är så väldigt många sverigedemokrater i riksdagen som är dömda för kriminella handlingar? Inget annat parti kommer ens i närheten. Så din linje är att om andra än sverigedemokrater begår kriminella handlingar är det allvarligt. Om det är sverigedemokrater är det mindre allvarligt?

Exakt, för man måste åtminstone ha ett oppositionsparti i riksdagen. De andra jamar ju mest med. Så en röst på SD kan räknas som en röst på opposition. De gör ett gott jobb och i nästa val är de förmodligen större än sossarna.

Och det gör inget om just dina favoriter är överrepresenterade i kriminalitet?

De är inte mer belastade än någon annan. Säger som Löfven. Det är bara käbbel.

Jo, det är precis just det de är. Väldigt mycket mer. Varför väljer du att bortse från det?

För att jag kan

Du är inte stringent. Det vet du va?Du plockar och blandar precis som det passar dig, till synes utan att känna skam. Och du har naturligtvis rätt att göra du gör det för att du kan.
Men det betyder inte att det är varken hederligt eller snyggt.

Jag är oerhört flexibel.

—–

Det finns mycket, mycket mer att hämta i den där tråden. Påståenden och siffror från hans håll som han inte kan belägga. Totalt förnekande av påvisad fakta. Svårt att avgöra vad som saknas. Hederlighet, bildning eller skärpa. Kanske allt.