Vardagsordning i småprojekt

Under lågtempot mellan jul och nyår finns det utrymme för att ”ta tag i saker”. Dessutom kanske många, som jag, tycker det är naturligt tillfälle när ett nytt år ska födas.

När jag får en stund över, stor som liten, gör jag ofta ett litet projekt som skapar ordning. Och många ordningar små … Nu är det snart helg. Har du tur kan du göra något då!

Bloggen Minimalisterna tipsade inför nyåret om bra grejer att ta tag i.

Småprojekt som jag gör när jag har en lucka, och som sedan ger nöjdhet:

  • Gå igenom medicinskåpet. Sortera bort gammalt. Se till att basen finns. Olika beroende på vem man är och om det finns barn i familjen kan jag tro. Jag vill alltid ha riktiga halstabletter, värktabletter och nässpray för att känna mig förberedd.
  • Plånboken. Bär inte omkring på strunt i onödan. Inga gamla kvitton eller vad det nu kan vara. Och tvärtom, kanske vill du ha med en bild på någon du gillar. Om du nu har en plånbok. Jag vill inte ha kort och mobil tex på samma ställe. Risken att tappa bort allt samtidigt …
  • Checka av växtkompisarna. Plocka bort brunt. Kanske diska ur ytterkrukorna för något fönster. Vattna. Prata med dom.
  • Städgrejerna. Vad har du egentligen för flaskor och burkar för städning? Trasor? Det kan rymmas mycket märkligt i sådana utrymmen. Sortera, släng, uppdatera.
  • Smink och nagellack. Vad känns fortfarande fräscht och kul? Behöver munstycket på läppglansen torkas av för att kännas lite roliga ett tag till? Resten till återvinningen, det är kemikalier som inte lämpar sig för brännbart.