Toppen är nådd (nu kan det bara gå utför)

Ja, det blir väl inte så mycket större än att bli citerad av Marcus Oscarsson. Jag kan dra mig tillbaka nu!

osc

I går ägnades en stor del av eftermiddagen åt att prata mer om fyrverkerier och koordinera ihop den här morgonens mediemedverkan.

Så strax innan klockan sju stod jag redo. Huttrande i min pyjamas med en utsikt över en mörk Norraladal. Skolbussen jag alltid brukade åka med strax efter 0700 rullade förbi, även om kidsen har lov nu. Först pratade jag fyrverkerier i SVT:s morgonprogram. Kort paus och därefter i P1 Morgon.

Både programmen ville så gärna fokusera på städer och särskilda stadsdelar. Det är inte min huvudsakliga ingång vilket jag med en dåres envishet håller fast vid. Jag värnar också landsbygden, vilket verkar vara helt ointressant i den här frågan. Symptomatiskt. Både att landsbygden är mindre intressant samt att problematiska stadsdelar är VÄLDIGT intressant.

Arbetarbladet och GD har också skrivit artiklar där jag intervjuats. Till skillnad från Gävles kommunstyrelseordförande (M) tror jag inte att problemet är att folk ”triggas” att skjuta egna fyrverkerier på ett galet sätt efter att ha sett kommunens arrangerade …

Länkar inte artiklarna eftersom de kostar. (Det tycker jag är bra, journalistik är inte gratis). Men så här såg det ut på gd.se.

gdraket