Fyrverkerierna fortsätter

Utifrån en del hemska situationer under nyåret som var kopplade till fyrverkerier är nu frågan ”het”.

TV 4:s nyheter hörde av sig till mig och undrade om jag vill säga något, utifrån att jag tidigare lyft förbud för privatpersoner som en möjlig lösning på läget. Stod i min väns vardagsrum i Lynäs i går kväll och pratade direkt. Du kan se HÄR. Ytterligare vacker print screen:

raket

I morgon bitti (tidigare än du anar) ska jag göra några fler mediegig om detta.

Jag har arbetat med den här frågan i några år. Mitt engagemang dök inte upp efter den härnyårsaftonen. Det baseras heller inte i grunden på att människor väljer att skjuta raketer mot andra människor, även om jag givetvis tycker att det är förjävligt. Det är dock redan förbjudet.  Det måste naturligtvis få ett stopp. Om det är nog ”alla” ense.

Jag har mer ett landsbygdsperspektiv, utifrån min uppväxt på landet. Här skjuts det också. Inte mot andra människor, utan enligt min erfarenhet precis på det sätt som är tänkt, upp i luften. Men det hjälper ju inte djur som finns i närheten. Här kan lagar och regler följas men konsekvenserna blir ändå allvarliga.

Vad som kan hända är att djur far riktigt illa. Här är ett aktuellt exempel. Och ett till.

Det finns en del positivt med fyrverkerier (otroligt vackert) men det negativa väger över med det läge som är i dag.

Till er som mejlat stöd till mig efter medverkan i media, stort tack. Det värmer.

Till er som mejlet att det här är ett invandringsproblem: Vidga vyerna.