2016 (politikfri sammanfattning)

IMG_1475

Det här lilla kollaget skickade jag till några väl utvalda som en del av min piffiga julhälsning i år. Lagom mängd idolbilder från året. Djur, vänner, Markus, iväg med en väska, lite utland, riksdagsuppdraget, Gävle, Norrala. Det kan få illustrera min charmigt kortfattade årssammanfattning.

Roliga händelser

Jag gick på en och sedan ordnade jag en barnfriträff, dvs träff för folk från en grupp på Facebook där ingen önskar egna barn. Det är roligt att träffa nya personer där ett icke-val binder oss samman. Det blir bra bredd på diskussionerna. Lite som mitt umgänge med personer som inte dricker alkohol. I mycket annat tycker vi olika. Berikande.

Nickel flyttade in hos mig. Hon har rymt och rymt. Guldhamstrar är inte så lätta som man kan tro. ”Hämta Lilla Silvergrå” står det i kalendern. Det var arbetsnamnet.

Sommarens två ridläger. Allt umgänge med hästar gör mig lycklig. Jag minns också några galopper i november med glädje.

Träffade Kakan och Hanna på Balkongfesten.

Gävle Pride. Äntligen! Paraden var Amazing. Förutom att jag hade feber och fick uppbåda alla mina krafter. Bar sosse-fanan stolt hela vägen.

Gruppen ”Växtgäris” på Facebook. Så rolig! Krukväxter är en passion!

Sovit borta

127 nätter. Om jag räknat rätt.

Antal förrättade vigslar

30 stycken.

Alltid på topp-listan

Mina tre systrar. Så olika och så bäst.

Musik

Har i princip bara lyssnat på Kitok och Maxida Märak. Båda har släppt nytt också. Lysande nytt.

Annorlunda

Mina föräldrar slutade med mjölkproduktionen i juni. Mamma som just fyllde 56 har lyckligtvis utbildat sig och fick jobb genast. Jag är oerhört nöjd över allt jag lärt mig av att växa upp på bondgård. Inte rädd för kryp, inte rädd för att ta i, inte rädd för lite skit under naglarna. Glad över att de behållit en härlig flock med djur!

Första gången

Narkos. Mycket märklig upplevelse. För mig som håller ”kontroll” högt var det udda …

Lärdom

Åk aldrig, aldrig utomlands veckan efter midsommar. Stanna hemma. Njut av svensk sommar och ljusa nätter.

Besökta länder

Grekland, Japan, Tjeckien, Malta. De två sista nya på min lista över besökta länder.

Nya uppdrag

Ledamot i Ecpats-styrelse och ordförande för IOGT-NTO Gävle. Båda känns viktiga och roliga.

Bästa köpet

Inhandlade en större variant av Kånken som också har en datorficka. Klämde ner all min packning i den på resan till Grekland exempelvis. Skönt att slippa släpa grejer på marken om man slipper.

Nöjd

Lyckats hålla i träningen under hela året. Inga större bedrifter, då jag också haft (har) hälsporre hela året, men jag har inte suttit stilla. Det är den lilla bedriften och den räknas. Klämde en minut i plankan någon gång också.

En gammal vän är expert på pensionssparande. Hon har coachat mig. Alltså har jag tagit ett grepp om mitt pensionssparande. Det där som så många skjuter framför sig. GÖR INTE DET! Det må verka skitsvårt, och lite svårt är det, men det är mycket bra att göra.

Fortsatt med min version av Marie Kondos sätt att förhålla mig till saker. Bara de som ”sparks joy” får stanna. Det blir ett skönare hem på det sättet.

Absolut konstigast

När jag på solresan efter midsommar bränner ryggen trots att jag smort hela kroppen, hade kimono över bikinin samt satt med ryggen lutad mot en dyna då jag läste hela tiden. Sol är livsfarligt. Hånskratten från vännerna …

Bästa ätningen

En middag på japanska ambassaden i Stockholm. Förutom att bordet var smakfullt dekorerat var maten alldeles genomgod och fylld av smaker långt ifrån svensk husmanskost.

Antal växter som bor hos mig just nu

51 stycken. (Gissade på 32 innan jag började räkna).

Djurvänner

Jag skickade en ordfläta med mammas och oss tre barns namn på chattlistan för oss fyra. En klok syster redigerade snabbt till den, för att också stoppa dit hund och katterna. Hon kanske aldrig blir korsordsmakare …  Blev glad och fnissig.

systrar systrar1

2 tankar kring ”2016 (politikfri sammanfattning)

Kommentarer är stängda.