Kvinnohat på en anslagstavla

Ärenden på stan i dag. Vid slottet finns en anslagstavla.

På den har någon satt upp en mindre handskriven lapp med den ungefärliga texten ”Detta måste vara urtypen för en ”hen” och så en bild på Gefle Dagblads ledarskribent Karin Bergkvist, och så en urklippt ledare som hon skrivit. Jag läste inte men jag såg att ordet homosexualitet förekom i den.

Den här lappen, var skriven med bläckpenna som pressats hårt mot papperet. Precis så som haveristbreven jag brukar få är. De elakaste ser ut sådana.

Vad är det för jävla människa som gör en sån här sak? Som klipper och pysslar och fixar på kammaren för att sätta på en anslagstavla? Någon sjuk jävel.

Så jävla typiskt också att det är en kvinnlig ledarskribent som ska häcklas i offentligheten.

  1. Varför fattar folk inte att ”hen” är ett okönat promomen? Inget annat.
  2. De allra flesta av oss uppfattar inte hen som ett skällsord, eftersom 1.
  3. När en kvinna ska sättas på plats tycker många män det är lämpligt att ta ifrån henne det enda som de ser är hennes värde, nämligen kvinnligheten. I det här fallet genom att kalla henne hen, eftersom de inte förstått 1.
  4. De flesta vuxna kvinnor jag känner, och jag tror det gäller Bergkvist utan att känna henne, skiter helt i vad en okänd person som ägnar sig åt anslagstavlepyssel tycker om vårt könsuttryck.
  5. Däremot blir vi så in i helvete förbannade av allt kvinnohat. Det här är ett mycket handafast exempel.

Varför har jag ingen bild på det här? För att jag, hör och häpna, hade mobilen hemma.