Tvätt-lördag plus hästar

I dag passar jag på att tvätta. Jag gissar att det är näst sista gången innan jul. Mellan omgångarna följde jag min plan att uträtta ärenden så som att lämna kassar med saker på Kupan eller köpa hamstersand. Jag rundade av stort med att putsa bort höstens fågelskit från vardagsrumsfönstret och piffa med en adventsljusstake. Lyckan när lamporna lyser när man slår på.

I torsdags besökte jag och andra riksdagsledamöter på inbjudan av LRF Stockholm International Horse show. Vi pratade en hel del om hästnäringen. Vi tror att det bor 360 000 hästar i Sverige, men just nu är vi på sluttampen i den senaste hästräkningen. 500 000 människor rider regelbundet, lika många har regelbunden kontakt med hästar. Beräkningarna säger att 46 miljarder är hästnäringens bidrag till den samhällsekonomiska omsättningen.

Jag tittade på Stjärnhoppningen som vanns av en av mina favoriter, dvs Maxida. jag gick i stallarna och träffade både två vänner och hästar jag följer på sociala medier. Borde verkligen planera in ett längre besök nästa år.