Det blir inte bättre med tiden.

Det har jag lärt mig av en mer erfaren politikerkamrat i dag. Jag berättade för henne att jag blivit så oerhört arg på en skitsak på morgonkvisten. ”Man blir inte mer hårdhudad”. Synd. Fast också lite bra.

Skåda följande mejlkonversation med ”däck expert” (Sic!) Johan:

—–Ursprungligt meddelande—–

Från: johan@abswheels.se

Skickat: den 30 september 2016 09:01

Ämne: Fråga som ligger mig varmt om hjärtat inför kommande val!

Hej! Jag ville bara säga att jag har partiet varmt om hjärtat och som marknadschef på ABS Wheels vill jag fråga dig om vad du tycker om friktionsdäck och dubbdäck. Min fråga till dig är:Ska man köra med dubbdäck eller friktionsdäck på vintern? Själv tycker jag att friktionsdäck är bäst då det ur ”miljösynpunkt” är bättre. Men jag hittar ingenstans på er hemsida om vad ni generellt tycker om dubbdäcksfrågan så jag frågar dig vad du tycker och nöjer mig med ett svar:)

Vänligen

Johan

——————————————————-

Hej Johan!

Tack för ditt mejl!

Det finns, som jag ser det, olika gånger då olika däck är att föredra. Jag tror faktiskt inte att partiet gjort ett ställningstagande i frågan om vilka däck om är bäst.

Vänligen

Elin Lundgren (S)

——————————————————–

3 okt. 2016 kl. 11:56 skrev ”johan@abswheels.se” <johan@abswheels.se>:

Vilka däck väljer du till vintern?


Och jag svarade kort:

Jag? Inga. Äger ingen bil.

 

Vad som inte framgick i mejlet, var att detta skulle användas till en  sammanställning på en blogg.

I morse kom den upp i mediebevakningen. Rubriken var ”Vilka däck väljer Sveriges riksdagsledamöter?”. Jag ser att riksdagsledamotskollegor tappert försökt svara utifrån partihållning, liksom jag gjorde, och det hedrar dom. Det är ju en relevant fråga. Mycket mer relevant än vad jag själv väljer om man nu har en bil.

Jag läste i alla fall snabbt HÄR. Mitt svar låg där ganska högt upp. Kort och koncist. Så som jag brukar svara.

När jag läste var slutet på inlägget ett annat än det som finns nu.

Då stod det (fritt ur minnet) ”Och de tre sämsta svaren:” Ett av dessa sämsta var mitt sista svar på karlns kompletteringsfråga ”Inga. Äger ingen bil”.

Ett annat av de sämsta var det som nu återfinns under rubriken ”Bästa svaret någonsin”.

Jag skrev en kommentar på bloggen: Hej! Först svarade jag på din allmänna fråga om vilden (sic!)däcksort som är bäst, där du redovisar svaret. Så mejlar du en följdfråga vad jag själv kör med och då svarar jag att jag inte äger en bil. Och får det utpekat som dåligt svar. Märkligt förfarande.

Sen tänkte jag att jag mejlar honom istället. Fick snabbt svaret att det var borttaget, och efter det gjordes ovan nämnda ändring. Men kommentaren fick också ett svar. ”Frågan var: Ska man köra med dubbdäck eller friktionsdäck på vintern? Jämför du ditt svar med alla andra ovanstående politiker så var ditt svar sämst. Ha en fortsatt trevlig dag!”

Då plötsligt var det inte längre det enskilda som var viktigt ändå, utan partiets hållning, dvs ”ska man …?” Ni fattar.

Om frågan var om partiet så var mitt första svar helt okej. Om frågan var gällande min bil, ja då har jag ju ingen. Och då blir jag sämst.

Ja. Det här är verkligen en skitsak. Och ja, jag borde inte alls lägga tid på det. Men jag tycker hela grejen är ett bra, konkret och okontroversiellt exempel på hur en person kan vända och vrida på saker så att det blir något helt annat än det faktiskt var. Sådant gör mig alltid förbannad, och möjligen överreagerar jag. Men so be it.