Almedalen -16

Jag har befunnit mig 48 timmar i Visby och är nu anländ hem igen. Jag hade all packning i min vanliga Kånken. Datorn var med. Men tyvärr levererar riksdagsförvaltningen inte en dator som klarar av att ha internet längre än fem minuter åt gången i Visby så det blev inget skrivet därifrån och jag är lite sur för onödig extravikt i ryggsäcken.

gört

-Ska jag lägga upp den här?
-Gört!
Jag, Sergio, en högtalare och Patrik hänger i Region Gävleborgs monter i tisdags.
Jag har precis intervjuats om handlingskraft och riktig ostkaka. Till exempel lyfte jag möjligheten att korsbefruktning föreningsliv/näringsliv.
Närvarande riksdagsledamöter från länet i Heta Stolen är en rullande programpunkt.
Innan dess var jag paneldeltagare i snack om människors rätt till drogfri missbruksbehandling (om man vill det) som arrades av LP-stiftelsen. Substitutionsprogrammen växer och det är inte så lätt för den som vill bli helt fri från preparaten.
För insändarskribenten som tror att regionens medverkan innebär glitter och glamour, så glassigt är det inte i gränden men det är många som kommer för att samtala om vår region. Hårt jobb, mindre glitter.

Vidare har jag lyssnat och lärt om nya svenskars etablering, om jämställdhet, om bioenergi och om kvinnor på flykt.

Jag har inte varit på ett enda mingel och jag har inte druckit rosévin.

Jag har lyssnat på Stefan Löfvens tal som jag tyckte mycket om samt sprungit in i en hel del bekanta.

Här är slutet som jag gillar extra mycket. Jag är mycket för att alla ska göra sitt bästa och alltid försöka igen och ta ansvar för det man kan.

”Svensk politik behöver lyfta från gamla låsningar till nya lösningar. Blockpolitiken är förlamande och fördummande, och bör förpassas till historiens skräphög.

Men även du behöver bidra.

Sverige behöver en folkrörelse för den svenska modellen. Tänk om alla vi som älskar det kunskapshungrande, hårt arbetande, jämlika Sverige frågade oss själva:

Var är min plats i detta? Vad är min uppgift? Vad är min plikt?

Sverige behöver dig, som är redo att möta fördomar med förnuft, hat med humanitet, och försök till splittring med en ännu starkare sammanhållning.

Du som vet att ingen människa är en ö, och att vi avgör vår framtid tillsammans.”