Landat vid skrivbordet

skrivbordMan ser hur jag tagit det här lite i farten och glömt att det är smartare att rikta ögonen lite annorlunda om man vill se ut som att man fattar hur en bildtagning fungerar.

I morse började dagen 0800 på justitiedepartementet där vi stämde av aktuella frågor med våra ministrar och deras personal, Ygeman själv var på plats. Vi ses med regelbundenhet på det sättet.

Därefter hade mitt utskott debatt i kammaren och jag hann se delar av kamrat Erikssons leverans i talarstolen innan jag tillsammans med kamrat Lindestam mötte upp en hel hoper vuxenstuderande från Bollnäs som vi guidade i riksdagens korridorer och berättade om vårt uppdrag och den viktiga demokratin.

Därifrån till lunchseminarium om svensk livsmedelsindustri. Väldigt bra och tydliga föredragningar. Det de önskar är bland annat mer resurser till forskningen, samt betonade att upphandlingar av EKO gör att man inte kan köpa skånska ärtor med mindre koldioxidavtryck.

Jag tycker det är roligt att sprit, tobak och djurmat räknas in, men förstår att det beror på medlemsorganisationerna.

I vanlig ordning blev det stimmig stämning med många skämt när vårt kända vodkamärke omnämndes. Vi uppmanades också att inte skämmas för att vi exporterar sprit när vi exporterar vapen. ”man dör hellre spritdöden än blir ihjälskjuten”. Så nu vet ni det.

I eftermiddag är det fokus på samtal med min utskottsgrupp och lite läsande. Och så alla de där mejlen. Kamrat Löberg satt just på min soffa en stund i samtal kring en aktuell politiskt fråga också. Uppiggande!