Kriminalisera sexköp utomlands

Jag har tillsammans med min kollega i justitieutskottet, Sanne Eriksson, skrivit en debattartikel om att kriminalisera sexköp utomlands. Arbetarbladet har publicerat den HÄR.

Utdrag:

”Vi måste problematisera de faktorer som leder till att en person med eller utan tvång väljer att prostituera sig. Vår utgångspunkt är att varje utsatt livssituation i sig är tvingande. Sexköparen är alltid överordnad och utnyttjar den utsattes situation

För de allra flesta människor är det en självklarhet att inte se människors kroppar som handelsvaror. Därför är det märkligt att dessa värderingar inte följer med i bagaget när man passerar landsgränsen.”

2 tankar kring ”Kriminalisera sexköp utomlands

  1. Daniel

    Mycket märklig motion som gör dig till en populist. Du hoppas givetvis på lite feministpoäng. Mig är det otänkbart att stödja ett sådant förslag eller för ens den delen rösta på socialdemokraterna. I nation äger inte sina medborgare. Sverige gör det inte, lika lite som Eritera som tycker att de har rätt att ta ut skatt av deras medborgare som emiterat till andra läner.
    PS ! Nästa motion vore väl då naturligt handla om att ta ut fortkörningsavgift för svenskregisterade bilar utomlands. I trafiken är det farten som dödar och inte ska svenskar få friheten att dra på utomlands? Eller hur Elin?

    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej Daniel! Det här är ingen motion, utan en insändare. Viss skillnad på det. Vi har i dag andra brott för där det fungerar likadant som vi vill att det ska funka med att köpa andras kroppar för sexuella ändamål. Socialdemokraterna tycker att det är ett så pass allvarligt brott att vi ska göra det.
      Därmed inte sagt att det ska gälla alla brott som du försöker antyda, däremot de allvarligaste. Dit hör att köpa andras kroppar. Eller tycker du att det är ett mindre allvarligt brott?

Kommentarer är stängda.