Nu är jag ute och knackar!

Vi knackar och knackar och knackar. I går kväll hann jag se lite snabbt något program efter klockan 22 som skildrade valarbete. Såg tre fina, unga socialdemokrater som iklädda våra kampanjjackor (en med Kånken!) som knackade dörr och hade med sig sina knackpacks! Det sista är alltså en påse som våra knackare får med sig ut som onnehåller lite smått och gott som man kan behöva. Informationsmaterial till exempel. Men viktigast av allt: något godis att ladda med i halvtid.

I dag har jag träffat Carina Blank (kommunalråd i Gävle) och i kväll är vi både ute och knackar i kommunen. Iklädd profilkläder.

elincarina

Jag brukar säga att jag avskyr profilmaterial. Och det gör jag. INGEN blir snygg i sånt. Trots det fyller det en viktig funktion eftersom människor snabbt identifierar oss vid till exempel knackning eller arbete i valstuga eller när man anländer till en debatt.

Min syster tittade på min jacka en stund och konstaterade sedan gladd att den är precis som en hembygddräkt, passar till allt och till alla tillfällen.

Lite hån låg det nog i det, men hon är inte helt fel ute. Som vanligt.