Gävles befolkningsökning. M har fel.

Två kommunfullmäktigemöten i rad har en moderat ledamot gjort sitt bästa för att förringa att Gävles befolkning ökar.

Hen hänvisar noggrant till att vi inte kan förlita oss på kriget i Syrien för att Gävles befolkning ska öka. Underförstått skulle det också betyda att människor E G E N T L I G E N inte vill bo i Gävle utan tvingas till det.

Det är opåläst.

HÄR kan du läsa statistiken för första kvartalet.

”Folkmängden i Gävle kommun uppgick till 97 558 invånare den 31 mars 2014, vilket innebär en folkökning med 322 personer jämfört med årsskiftet 2013/2014. Det är mer än dubbelt så stor folkökning jämfört med motsvarande period föregående år (+150).”

Det har fötts 13 fler personer än det har fött.

Det flyttade hit 293 personer fler än vad som flyttade härifrån.

Av de kommer 175 personer inflyttande från andra kommuner i Sverige, de allra flesta från andra delar av länet. En gång för 15 år sedan var jag själv en av dem som fattade det beslutet.

118 personer kom till Gävle från utlandet. Hur många av de som kommer pga det omtalade och otäcka kriget i Syrien framgår inte av statistiken, men jag tror inte att Syrien står för hela den siffran. Däremot kan jag tänkte mig att det är människor som flytt från annan misär.

Men rätt ska vara rätt, även när Moderaterna pratar.

Om någon tvivlade, mig gör det inget om hela Gävles befolkningsökning skulle bero på att människor flytt från krigshärdar. Jag hade gjort samma sak om jag skulle behöva.