Stackars Mikael

Om jag inte fixat med bloggen på några dagar kanske det här hänt under tiden.

sugga

Fascinerande. Jag kan liksom inte annat än lida med den person som finner mening i att vara elak mot andra.

3 tankar kring ”Stackars Mikael

  1. Daniel

    Hej ! Jag har en undran, kanske lite väl känslig att ställa till en riksdagskvinna mitt i karriärslivet. Jag har drabbas av en skepsis mot politiker och får en känsla att många av den har en agenda utåt och en inåt. Jag tänker på politiker som t ex Jan-Emanuel som är stolt över sin klassresa som han har gjort genom att sko sig på offentliga medel. Det har gjort han till mångmiljonär som numera har en hobby att köpa lyxbilar. Jag som vanlig arbetare känner att jag inte har något gemensamt med honom, skulle inte vilja vistas i samma rum ärligt talat. Diskuteras sådana frågor i partiet, vad god moral innebär?
    En annan man som jag inte blir riktigt klok på är Thomas Östros. Nu är han någon slags talesperson för bankerna. Han går emot Socialdemokraternas förslag om bankskatt. Den människan verkar vara helt förbytt och man får känslan att det är en person som företräder dem som ger bäst betalt. Tror att hans nuvarande årslön ligger på cirka 2 miljoner, är vad jag läst. Såna är saker gör att jag börjar tappa förtroende för politiker och känner att man inte är intresserad av att rösta alls i höstens val. allt känns som ett val mellan pest eller kolera. Ärligt talat tycker du inte att man kan ställa vissa moraliska kriterer på politiker?

    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! En känsla är en känsla. Du nämner två exempel på män som jag inte har någon relation till och deras agerande får de själv svara på frågor om. Förstår dock verkligen dina frågetecken kring Jan-Emanuel. Min erfarenhet av tio år som aktiv i Socialdemokraterna är att det är många diskussioner om vad som är rimligt och inte när du har ett förtroendeuppdrag. Allt från alkholkonsumtion till skötsel av uppdraget. Vad människor gör när deras politiska karriär är över styr ingen över. Däremot tror jag väl kanske inte att just vilken inkomst man har per automatik säger någon om vilka ideér man har för samhället.

      1. Daniel

        Tack för svaret! Ganska nöjd att få ett bra svar av en riksdagskvinna på mindre än 24 timmar, det var en service som jag inte riktigt räknat med. Ha en bra sommar!

Kommentarer är stängda.