Centerpartiet goes dålig dag

I går loggade jag in på Twitter. Ser den här tweeten från Annie Lööf.

anniea

Förundras över den. Vi har en hög ungdomsarbetslöshet i Sverige. Vi har en hög arbetslöshet i Sverige. På nyhterna i morse sade de att den sjunkit med någon decimal i senaste månadsrapporten. Jättebra. Trots det flera procentenheter högre än när Alliansen tillträdde regeringsmakten. De hade som absolut viktigaste fråga att sänka arbetslösheten. Det har de misslyckats med. I det läget hävdar Lööf att exempelvis då Socialdemokraterna vill unga ont.

Men främst:

SD-kladdandet måste få ett stopp. Annie Lööf borde veta/vet precis som alla att inga partier i riksdagen har ett samarbete med Sverigedemokraterna. Alliansen lägger fram förslag och ibland (väldigt ofta) röstar Sverigedemokraterna med dom. Oppositionspartier lägger förslag och ibland (rätt sällan) väljer SD att gå på nåt av dom.

Att påstå att det finns ett samarbete är ingenting annat än retorik. En väldigt olycklig retorik. Om de bästa vi kan göra argumentationsmässigt när vi är missnöjda är att påstå att någon samarbetar med SD känns det svagt.

En annan som hamnade där var Centerpartietsordförande i Gävleborg, Magnus Svensson.

magnusc

När han fick frågor om det ville han inte svara på det alls, han var bara ”arg”.

Det anstår ingen att hålla på på det här sättet. Jag antar att Centerpartiet hade en dålig dag igår.

Och ett tips till alla: Alla partibeteckningar skrivs enligt nuvarande skrivregler uteslutande med versaler. Alltså till exempel S och MP.