LRF gör en MUF

Jag har en god bild av LRF, som uppvuxen med loggan och diverse representanter och jag kan tom minnas att jag följt med på informationsmöten. Så blir det givetvis av en uppväxt på mjölkgård.

I höstas hade en skola i Gävle vegetarisk dag. MUF delade ut hamburgare av omsorg för stackarna som den dagen kanske fick potatissoppa eller pannkaka eller vad vet jag.

Här är en artikel med uttalande från LRF. ”Lösningen är mer komplex än ”kött eller inte kött”, vilket LRF Nyköpings kommungrupp vill uppmärksamma. Den 40-procentiga ökningen av köttkonsumtion i Sverige sedan 1990 har nästan uteslutande bestått av importerat kött. Om den offentliga upphandlingen valde svenska livsmedel i större utsträckning skulle det gynna både den biologiska mångfalden, klimatet och svenska företag”, skriver Jan Eksvärd, LRF:s expert på hållbar utveckling,

Absolut kan vi prata om köttimport. Det är rimligt. Men det här ”tilltaget” sänder tyvärr inga sådana signaler. Det enda det sänder är någon slags barnslighet.

Så vitt jag vet finns det medlemmar i LRF som odlar helt vegetariska saker som många av oss vegetarianer (och typ alla andra äter), som potatis, morötter och vete. Att barnen äter lite mer av den maten gynnar väl också svenska bönder?

Nåja, LRF skriker aldrig en vanlig pannkaksdag. Däremot verkar vegatariskt vara ett rött skynke. Jag kör det naiva ”väx upp” på det!