Hej då Oslo!

En underskön tågresa från Oslo. Stubbade åkrar strösslade i sol, vatten med dimman dansande i så tjocka sjok att den klarlysande solen blott blir en skiva och inget mer.

Mitt besök i den norska valrörelsen är över och jag är glad över att Norge bjöd på det vackraste av väder (om än liiiite för varmt för min smak) när min bild är att det vanligen regnar.

Jag har tagit del av skilda delar av valarbetet här. Pratat med olika partier i deras valstugor (som är något mer sofisitikerade till sin form än i Sverige), sett debatter mellan ministrar och tilltänkta ministrar, sett valdebatter på TV osv osv.

Under en skoldebatt konstaterade jag att Höyre 1) verkligen inte var informerade om vad friskolorna gjort med Sverige 2) är informerade men tycker att det har hänt något bra. Ödmjuk som jag är ville jag inte avbryta debatten och poängtera alla felaktigheter de hävde ur sig.

Det går att kampanja på olika sätt. Här har norska LO tagit fram ett vykort med hur se ser på en ev. ny regering.

I går deltog jag i ”parkaktion” där vi delade ut material i olika parker runt om i Olso. Ballonger också. Här är jag och en duktig AUF-kamrat. Gabriel Wikström fotade.

Tittar vi på de opinionssiffror som finns nu verkar det bli en ny regering. Det gör mig riktigt ont. För även Norge borde vara ett land som vill bekämpa klyftor mellan människor, inte göra dem större.