Stackars GIF, stackars alla

Ibland blir det tokigt. Sånt händer. Som när GIFs Facebooksida verkar ha gillat en bild på en halvnaken tjej. Artikel i GD.

Förstår frustrationen hos den som får ta stöten, i det här fallet GIFs klubbdirektör Eva von Schéele-Frid. Hon säger och gör det enda rätta. Förmodligen hur less som helst på att det blir så här.

Det hade ju kunnat vara så att det inte alls genererade en artikel från mig eftersom jag inte tycker det är särskilt uppseendeveckande sånt här ändå, misstag som sker.

Men i pausen här gjorde jag det dummaste som en kan göra, kolla kommentarsfältet.

Jag skulle vilja tro att Mattias är rakt igenom ironisk. Jag hoppas också det.

Men det finns en del som tyder på att han inte är det. Främst att det här är åsikter som jag alltför ofta stöter på i olika sammanhang. Och 18 andra har gillat!

Det är egentligen enkelt. En seriös idrottsklubb gillar inte lättklädda damer på Facebook, för att det inte är rätt forum. Människor som vill kolla på andra som är nakna både kan göra och gör det på nätet. På andra sätt än via en idrottsförening. Detta verkar vara svårt att förstå.

Inte nog med det. Personpåhopp på Eva måste givetvis göras. Att hon är avundsjuk på den halvnakna tjejen på bilden. Oklart varför hon skulle vara det. Och dessutom kanske hon tycker att fotbollsspelarna ska vara kastrerade! Jag menar, det om något framgår väl ändå tydligt av artikeln! (Detta mina vänner, är ironi).

Det här är ett av skälen till varför det ibland är jobbigt att ägna sig åt politik. För att människor inte bara i kommentarsfält utan också annars argumenterar på ett sånt här sätt. Och tycker att det är ett alldeles utmärkt sätt att förfara. Det är svårt att förhålla sig till. Folkbildningen behöver ta stora kliv framåt. För allas bästa.

Som också framgår här har vi jämställdhetsproblem. Här reduceras en kvinna till ”något vackert”. Mattias är i ”gott” sällskap.

Göran Hägg och Stig Malm drog sig inte för att i morgonsoffan göra ner kvinnor. Sex ministrar av kvinnligt kön vinkade av Obama. Göran Hägg: ”Det visar väl hur enormt betydelselöst det här besöket var, att man bara skickade kvinnliga ministrar. Det brukar vara så i sådana lägen.”

Kvinnor betyder ingenting eller ska vara vackra. Fy fan.

All cred till Kristina Axén Olin och Eva von Schéele-Frid. Och kvinnor, vad lär vi oss gång på gång? Vi kan aldrig räkna med att männen står upp för oss. När de gör det är det lysande men det sker alltför sällan. Organisera er och stå upp ihop. Det kommer att kosta att män blir sura på er. Men det kostar nu med. I reda pengar 3,6 miljoner under en livstid. Plus att du måste vara vacker.

 

 

9 reaktion på “Stackars GIF, stackars alla

 1. jörgen

  Eva får precis som andra feminister alldeles på tok för lite åderpåle.

  1. Elin Inläggsförfattare

   1) Vad vet du om andras sexliv? 2) Varför tror du att det har någon som helst relevans för åsikter av olika slag?

   1. jörgen

    Har stor relevans eftersom om ni fått rejält med bamsekorv så hade ni inte varit så jävla sura och hatiska.

    1. Elin Inläggsförfattare

     Men Jörgen, hur kan du veta något om feministers sexliv öht?

     1. Elin Inläggsförfattare

      Kanske är därför du vet att de har uselt sexliv då?

 2. Pingback: Om kurvorna tillåter det dvs. | Elin Lundgren

 3. Pingback: Asså, jag är så rolig | Elin Lundgren

 4. Pingback: Juggas om manlig fotbollsgen | Elin Lundgren

Kommentarer inaktiverade.