Blank och Johansson ställer inte upp för omval inför valet 2014

Det här mejlet gick kl 11 till alla medlemmar i Socialdemokraterna i Gävle som har epost.

I dag på förmiddagen håller jag tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Carina Blank och kommunalrådet Per Johansson presskonferens med beskedet om att ingen av de två ställer upp för omval 2014. De kommer att fullfölja sitt uppdrag fram tills nya kommunalråd tillträder och jobba med full kraft fram till dess.

Det betyder att vi har en god chans att få en bra överlämning till de som väljs för att axla uppdragen efter dem. Det känns bra att kunna få en sådan lösning med förutsättningar för god kontinuitet inför nomineringar och val. Som tidigare meddelat är nomineringsstopp till kommunala uppdrag den 1 oktober och det kommer också att gälla för kommunalrådskandidater.

Politiska uppdrag blir allt komplexare i takt med att omvärlden ställer högre krav. Utifrån detta bjuder vi in till en träff måndagen den 16 september klockan 18 (mer information kommer) där Blank och Johansson berättar om hur uppdraget ser ut och vad som krävs av kandidater och de som slutligen förhoppningsvis blir våra kommunalråd. Viktigt att gå på för den som ska nominera och den som förhoppningsvis känner sig manad att anta utmaningen.

Vilka som slutligen blir våra två kommunalrådskandidater fastställs på vårt årsmöte i mars, datum ej ännu fastställt där varje medlem i Socialdemokraterna i Gävle har en röst. Att Blank och Johansson väljer att inte kandidera för ytterligare en mandatperiod är deras eget beslut. Hör av er om ni har frågor.

Vänligen Elin Lundgren, Ordförande, Socialdemokraterna i Gävle