Summerar vecka 12

Hela måndagen var jag i Stockholm på fördjupningsdag med polisens nyvalda insynsråd. Jag sitter nu förutom i det nationella också i regionpolisrådet för hemregionen, Mitt. Vi pratade om olika saker, bland annat gränspolis, polisutbildningen och polisens satsningar framåt.

Har lite svårt att skaka av mig hur SD-representant framhärdade i att polisen kvoterar in människor med utländsk bakgrund på utbildningen trots att ansvariga berättar att det inte är så. Men hon visste bättre för hon hade hört … Sist jag kollade hade andelen med utländsk bakgrund sjunkit.

Den här veckan var det sk plenifri vecka, dvs inga vanliga möten i Stockholm. Så jag har förrättat två vigslar i Gävle, träffade Företagarna som jag skrev om, blivit intervjuad av en skolelev, åkt till Söderhamn för att utföra en revision och hållit i en träff för ordföranden i Gävles socialdemokratiska föreningar till exempel. Förutom det vanliga mejlandet och läsandet.

Detta har ju också gjort att jag kunnat promenera hemma på kvällarna.

gävlesnyggt

På fredagen åkte jag först till Uppsala. Tillsammans med Sanne träffade jag Barnombudet i Uppsala. Roligt var att där jobbar bland annat Lisa som jag känt i många år via nykterhetsrörelsen! Till exempel har hon också varit generalsekreterare på UNF! Vi talade om olika situationer där barn blir väldigt utsatta.

Så vidare till Stockholm och första mötet gällande utredningen för Strängare regler om utländska månggiften. Uppdraget är ska redovisas i början på nästa år.

Så till kongressen i Örebro! Jag kom på fredagskvällen när allt redan varit igång ett gäng timmar och sent på natten fick delegationen gå att lägga sig. Visst är det fantastiskt att de digitala systemen aldrig funkar på såna där tillställningar. Oklart hur de som planerar aldrig lyckas pricka rätt i tidsåtgång. HÄR kan du läsa allt viktigt om kongressen. Jag rekommenderar särskilt Stefan Löfvens tal. Det innehåller bland annat ett stycke om sk hedersförtryck av kvinnor.

Döm om min förvåning när jag inför Agenda på söndagskvällen hörde SVTs säga att Stefan skulle utfrågas om varför hedersproblematik var känsligt för Socialdemokraterna. Jag har nu varit medlem i drygt 15 år i det här partiet. Jag har ALDRIG upplevt att hederproblematik är något som är känsligt eller att diskussionerna på något sätt trycks tillbaka. Tvärtom är de ytterst levande, och har också resulterat i åtgärder. Varsågod att googla. Mer att göra finns, absolut! Och det vet alla politiker. Men vi vet också att sådant som sker mellan människor är det allra svåraste att både reglera och bevisa. Om någon nu undrat varför man inte får slut på skit över en natt …

kongressen

Det var kongressfest också. Det bästa med den, förutom sällskapet, var att det var allsång på Vi bygger landet. Denna fantastiska låt som vi också sjunger i nykterhetsrörelsen och som jag därför sjunger säkrare än Internationalen.

Jubileumskören har nämligen sjungit in en hoper folkrörelse/arbetarrörelselåtar och de finns på Spotify. Given humörhöjare! Fab! Läs om det HÄR och se fina bilder.

låtar

Innan helgen var över hann jag också fira ett par syskonbarn som fyllde tolv år. Vad önskade sig dagens ungdom? Eltandborstar. Det finns hopp om folkhälsan!

 

 

2 tankar kring ”Summerar vecka 12

  1. Henrik

    Vad gör ni själva för att komma tillrätta med det problem som är sd?

Kommentarer är stängda.