17 dagar in på sommarlovet

Den 19 juni jobbade jag sista dagen för vårterminen. Det är skönt också för den som blir glad av sitt jobb varje dag. Extra glad var jag över att alla nior vi släppte från min grupp kommer in på gymnasiet! Jag hade på mig en fantastiskt fin och ny kjol på mig den dagen. Den har jag köpt från Lille Lo, som du kan hitta på hemsida och insta om du är trött på kedjekläder och tänker att en bra kjol får vara bättre än tre-fyra kassa, sett till kostnad. Det var också bra att vara lite festlig för efter arbetsdagens slut var jag inbjuden till ett mingel hos avgående landshövding Bill på slottet. Det var goda chips och en underbar drink och roliga tal och sen bra mat med trevligt sällskap. Roligt träffa många jag inte träffat på ett tag, t ex fd kollegor från riksdagen men också duktiga personer från näringsliv och ideell sektor. Bra ordnat allt. Kjolen gillade festligheterna!

Det första jag gjorde för att inleda sommaren var att dagen efter åka till Sörmland och Ullie och Flisan. Vi fikade på Taxinge slott, köpte second hand-sneakers och gjorde en massa ridning. Tre omgångar på kort tid. Kulmen var förstås de ganska många timmarna på midsommarnatten, där det börjat ljusna när vi kommer tillbaka till stallet vid halv tre på morgonkvisten.

Jag var så glad över att träffa Queenie igen. Hon var nog också glad men hon är aldrig sådär översvallande! Första kvällen hängde jag med stora, trygga Aiden, och jag ser själv hur glada mina ögon blev av det. Hade inte ridit på ett år! Det känns dumt men det är så det har varit. Nu är det med ordning på rid-torpet så att säga.

Eftersom det var midsommar åt vi också traditionsenligt pizza vid en sjö innan vi gav oss ut i natten.

Jag har varit på gymmet men mest har jag sprungit. Det sista har faktiskt gått oväntat bra, så lite stolt är jag.

Tog med en vän på förhandsvisning av filmen ”Sommartider” som handlar om Gyllene tiders tidiga historia. Den var både rolig och underhållande så jag rekommenderar. Annars kulturellt har jag plöjt lite svenska deckare igen. Det var ett tag sedan.

Jag har mer eller mindre planerat träffat många vänner! Vi har ätit luncher och fikat och grillat och allt möjligt. Här är från en grillkväll med Markus. Jag är glad så länge jag får till efterrätten. Och det fick jag! Här har jag lånat Markus brillor så jag ska vara mer hårdrock, eftersom jag lyssnar på hårdrock nu. Just det är en lite egen historia men har i princip inte lyssnat på annat än Sabaton på lovet. Jag var så cool så just i dag har jag köpt ett eget par med den looken minus spegelglas.

Jag har varit länge i Norrala och träffat släkt och vänner och familj. Vi firade Skog 700 år med en rolig medeltidsdag och passade på att hälsa på släktingars gravar. Syskonungarna är outstanding allihopa. Här symboliserade av två som jag tittar på korna med och en som jag handlade glass med. Det här med glassbil är verkligen toppen. Också hängt med djuren förstås. Lena är en ganska klängig katt hon.

Nu har jag precis kommit hem efter ett hårt dygn i Sundsvall där jag var med en kompis och deltog i Prideparaden i dag, vilket var en väldigt lyckad tillställning. Vi var ut och käkade och drack drinkar i går och Sundsvall har levererat på alla plan. Så glad över detta.

I morgon är den dag jag ska ta tag i jobbiga saker som ligger över mig, av administrativ karaktär. Hoppas det kommer bli bra!

Den allmänna sommaren vi har runt oss är underbar. Just nu lite regnig. Det gör mig ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code