En politikhelg med något annan krydda också

Lördag var studiekonferens med S och ABF.

Söndag var ett par timmar med politiker från alla samarbetspartierna som styr Gävle. Vi blev ganska många och ett gäng nya ansikten för mig. Roligt!

Vad gjorde jag mer? I fredags åkte vi hemhem och firade ett syskonbarn som fyllde nio. Hon hade också kompiskalas så det var livat! I lördags kväll lade jag fyra timmar på att sortera men främst stryka alla saker i min garderob. Då känner jag verkligen att jag är på banan igen.

Som ”inspiration” lyssnade jag på en podd jag lyssnar på ibland när jag känner mig psykiskt stabil och orkar. Säker stil med två priviligierade kvinnor som tycker att allt är så härligt hela tiden. Precis allt är härligt! Det finns inga gränser för vad de älskar. Skärp. Skor. Kjolar. ÄLSKAR HÄRLIGT! Nu är de sponsrade av en apotekskedja också och en av dom tycker det är underbart att surfa i timtal där på allt fantastiskt det apoteket har på sin hemsida. Säkert. Vad ger det mig att lyssna? Inget. Bara en insikt om vad andra lyssnar på. Tänk om alla lyssnar på det här ironiskt, som jag. Har de tagit det i beaktande? Vet inte. Men det roade mig och triggade mig under strykningen. Att höra om deras sprängfyllda garderober så att de måste bygga fler. Samtidigt som de uppmanar oss att handla hållbart osv. Inte leva exemplet direkt. Gömma sig bakom tips att orka sy i knappar så man kan använda plagget längre?

I kväll gick jag och A på bio. Det blev A man called Otto. Tyckte det var en jättebra version. Väldigt bra skådespelare, inte överdriven. Se den! Gott med popcorn. Eller popchorn som Harriet brukar säga. (Harriet är en syskonunge).

Jag brukar ju ha lite adminsöndag av vana innan jag gör kväller. När jag satt i riksdagen kunde det bli massivt. Nu får jag ju i princip inga mejl så det är lite lättare.

Men jag har ändå skickat några. Både relaterat till jobb och parti. Och förberett veckans studier genom att göra utskrifter av artiklar.

I morgon är det hel politikdag igen, liksom på onsdag! Däremellan undervisar jag kidsen och pluggar! Kanske tränar lite.

Hoppas er helg var bra, puss hej.