44

IMG_9116.jpg

I dag är min födelsedag. Någon sa att efter 40 skulle kroppen barka hän så att säga. Det stämmer. Stelheten och gråhåren och annat är nytt för mig. Det finns väl egentligen bara en sak att göra. Röra sig.

Känslan var ganska dålig inför. Huvudskälet till det är att jag insåg att den här födelsedagen kommer inget jätteroligt SMS från min vän Erik och mormor kommer inte att ringa. En enorm tomhet slog in. Jag grät en kväll så jag hade snor i hela ansiktet. Så mycket att jag ändå behövde skratta åt eländet när jag såg det i spegeln.

Mormor älskade födelsedagar och kalas. Ett tillfälle till skratt och kul och fika. Men jag orkade orkade inte bjuda en massa, som jag ofta brukar. Men jag har firat med Andreas och Evie och mot kvällningen kom mamma, Bertil, Sara, Harriet och Ingemar. Och så Liz då som syns på bilden. Min älskade Liz. Jag hade förberett med att baka några favoritkakor! Indisk mat inledde. Det blev en fin kväll! Mormor hade varit nöjd ändå.

Jag fick pannkaka till lunch också. En favoriträtt. Lagom fint väder var det också. Sol men inte äckelvarmt. Måste flytta in växter från uteplatsen nu.