Riksdagen har öppnat

Förra veckan var det riksdagens högtidliga öppnande. Det var också det här året lite annorlunda och mer spartanskt än det brukar, när det inte är pandemi. Men det gick bra det också.

Lundgren & Lundqvist

Jag stannade kvar i Stockholm i två nätter för att utföra den veckans arbete vilket var ovant. En pikant detalj i att jag under höstterminen är lokaliserad i en annan lägenhet pga rust gjorde att jag också fick lägga en del timmar på att komma i ordning där. Vem älskar inte att packa upp kartonger? Visst avstånd tillkommer också så hösten kommer att innebära en del nya rutiner. Så kan det vara!

Just nu är fokuset på två saker, regeringens budgetförslag (och motförslagen?) och motionsskrivande under allmänna motionstiden. Bara någon dag innan allt ska vara inne i motionsdatabasen för vårt parti. En bra sak att veta är att riksdagsledamöter kan prokrastinera precis som alla andra. I går hade vi äran att ha utbildningsminister Anna Ekström på besök i länet, och jag var med på hennes presentation av budgeten på Stora Sätra-skolan. Där jag faktiskt gjorde praktik under min lärarutbildning. Det vill jag minnas som kul!