Statsministeromröstning i dag

Resan började i går. Vi var ombedda att vara i Stockholm från morgonen, fullt begripligt så vi inte sitter fast någonstans på vägen. Skulle ha varit framme 22:30 men tja, tack vare tågets problematik blev det strax efter midnatt.

Började dagen med att göra en kort kort radiointervju på morgonen. Från sängen. Där jag får svara på frågan om jag kommer att rösta ja eller nej till Stefan Löfven i dagens omröstning. En helt vettigt fråga att ställa till en ledamot från Stefan Löfvens eget parti förstås.

Mötte upp kollegor för lunch och en milkshake. Sedan satt vi i tryckkokaren en dryg timme. Otroligt varmt inne i kammaren. Alla partiföreträdare och den civiliserade vilden höll onödigt långa prat om det var och en tyckte var viktigt. Sen tryckte vi. Och Stefan Löfven valdes till statsminister igen. Skönt.

Så samlades vi i S-gruppen för ett kort möte med avstånd. Vi fick veta att vi var duktiga och att vi skulle vara lediga nu. och så fick vi en bulle.

En halvtimme senare hade vi ett planerat gruppmöte digitalt som varade några minuter och i stort sett var samma sak. Minus bulle. Därför sämre.

Snart är det dags för mig att åka norrut men ska först ta mig genom ett äckelvarmt och blött Stockholm till centralen. Har ett paraply i alla fall. Jag är ingen amatör.